Vive Le Voyage

5 Europese restaurants met een schitterend uitzicht

Daar loop je dan, over de Italiaanse boulevard, op zoek naar en leeg tafeltje. Niet te druk, niet te leeg, niet achteraf gelegen en ook niet te duur. Soms is het een hele klus om net dat ene plekje te vinden waar het leuk en gezellig is. Bij het uitzoeken van een leuk restaurant of eettentje gaat het niet altijd om het eten dat je op de menu kaart kunt vinden. Vaak is het juist de omgeving of de sfeer die jouw keuze bepaald. Ik ben op zoek gegaan naar Europese restaurants met een schitteren uitzicht. Want waar kun je die nou vinden? Van zonsondergangen aan zee tot aan kilometers hoge besneeuwde bergen, het is er allemaal.

Ristorante Grotta Palazzese (Puglia, Italië)

Een hapje eten in de grotten. Het klinkt misschien een beetje kil, donker en mysterieus om te gaan eten in een grot, maar bij Ristorante Grotta Palazzese gelegen in Puglia, is dat zeker niet het geval. In dit restaurant schijnt er namelijk voldoende licht naar binnen. Het restaurant is als het ware in de rotswand gevestigd en vanuit jouw tafeltje kun je meters ver uitkijken over de Adriatische zee. Terwijl je begint aan je heerlijke gerecht met lokale ingrediënten hoor je onder je de golven kletteren tegen de rotswand. Het restaurant is ruim ingericht waardoor je heerlijk kunt genieten van de natuur en het eten. Zie de uitgelichte foto hierboven.

Piz Gloria (Mürren, Zwitserland)

Ben jij een ervaren wandelaar? Piz Gloria is namelijk een restaurant op een hoogte van ongeveer 3000 meter boven de zeespiegel. Het restaurant ligt op de Schilthorn berg in de Zwitserse Alpen en is alleen te voet of via een kabelbaan bereikbaar. Looproutes die naar het restaurant toe leiden variëren van 30 minuten tot aan 4 uur. Uniek aan het Piz Gloria restaurant is dat je er een 360 graden uitzicht hebt. Op welke plek je ook gaat zitten, het maakt niet uit. In 45 minuten draait het hele gebouw om zijn as waardoor je het totale schitterende witte berglandschap kan bewonderen.

Picture by myswitserland.com

Picture by myswitserland.com

Torre d’Alta Mar (Barcelona, Spanje)

Ook een prachtig 360 graden uitzicht heb je in het Torre d’Alta Mar in Barcelona. In dit restaurant kijk je van 75 meter hoogte over de Spaanse stad Barcelona. ‘S avonds laat of s ochtends vroeg, op ieder tijdstip van de dag heb je hier een schitterend uitzicht. Het restaurant is gelegen op de top van Torre de San Sebastián, een van de twee kabelbanen in de oude haven. De inrichting van het restaurant is vrij chique en netjes. Het restaurant is letterlijk een hoogtepunt om aan je tripje naar Barcelona toe te voegen.

Picture by torredealtamar.com

Picture by torredealtamar.com

Nautika (Dubrovnik, Kroatië)

Het dineren in de prachtige historische stad Dubrovnik is een beleving op zich. In het oude stadsdeel zijn er verschillende gezellige terrasjes te vinden, maar restaurant Nautika springt hier echt uit. Vanaf het terras kijk je door de twee forten van de oude stad uit over de Adriatische zee. Even lijkt het alsof je in de middeleeuwen bent beland. Specialiteiten van Nautika zijn voornamelijk visgerechten die zij elke dag vers bij lokale visboeren halen.

Picture by nautikarestaurant.com

Picture by nautikarestaurant.com

Ambrosia (Santorini, Griekenland)

Stel je voor, je zit op Santorini tussen de witte huisjes en je kijkt uit over de Mediterraanse zee. Er brandt een kaarslichtje op tafel en als je naar boven kijkt zie je een heldere hemel met sterren. Op de achtergrond klinkt een licht geluid van een bouzouki en je krijgt de menukaart uitgereikt. Ambrosia is een restaurant gelegen op de top van de klif van het eiland, waardoor je over alles heen kunt kijken. Het restaurant biedt knusse en smalle terrasjes waardoor er een gezellige sfeer gecreëerd wordt en je optimaal kun genieten van de omgeving. Het echte Griekse gevoel.

Picture by restaurant-ambrosia.com

Picture by restaurant-ambrosia.com

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

2 Comments

 1. Denise

  15 maart 2016 at 12:19

  Op Santorini heb je héél veel van dit soort restaurantjes, vooral in Fira. Op mijn blog staan er al een paar in een post van vorig jaar (m’n op 1 na best gelezen blog!), maar voor deze zomer wil ik de beste plekjes (ook nog niet eerder genoemde èn deze) nog een keer op een rijtje zetten.

  • Steef van den Akker

   19 maart 2016 at 12:51

   Hoi Denise,

   Erg leuk! Ik wordt meteen verlieft op Santorini als ik er aan denk.
   Laat het me maar weten als je jouw blog af hebt, lijkt me leuk om te lezen :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.