Vive Le Voyage

Faro, een langer bezoek waard

Faro is de toegangspoort tot de Algarve. Besluit om langer te blijven en je wordt aangenaam verrast. De stad wordt vaak ten onrechte ondergewaardeerd, een gemiste kans. Faro heeft een rijke historie, veel charme en genoeg bezienswaardigheden. Wandel door de prachtige oude binnenstad die is omringd met een 2000 jaar oude stadsmuur stammend uit de Romeinse tijd. Geniet van tapas en heerlijke Portugese wijnen of port op één van de terrassen. Weet jij al waar je gaat eten? Het is moeilijk kiezen tussen de vele goede restaurants. Van de verse vis krijg je hier geen genoeg! De inwoners zijn vriendelijk en oprecht wat je verblijf extra prettig maakt.

Ontdek veelzijdig Faro

Ontdek veelzijdig Faro

Igreja do Carmo & Capela dos Ossos

Dwalend door de charmante straten van Faro kom je veel kerkjes tegen. Wil je er één bezoeken ga dan naar Igreja do Carmo. Dit is een kerk met dubbele torens gebouwd in barokstijl aan het begin van de 18e eeuw. Het interieur is ronduit schitterend met veel details en bladgoud. De belangrijkste reden voor een bezoek is voor velen de macabere Capela dos Ossos ofwel de beenderenkapel. Durf jij het aan? Boven de entree staat: Stop hier en bedenk dat u ook deze staat bereikt. De kapel dateert uit 1816 en is in zijn geheel gedecoreerd met meer dan 1200 botten en schedels van vroegere kapel monniken. Het doel van dit soort kapellen is om de kortheid van het menselijk bestaan en de noodzaak van een goed leven te benadrukken om de eeuwigheid van de hel te vermijden. Een praktische reden was hier om de begraafplaats te ruimen. Uit eerbetoon voor de monniken is deze eigenaardige kapel gebouwd.

Waag jij je aan een bezoek van Igreja do Carmo & de lugubure Capelo dos Ossos?

Waag jij je aan een bezoek van Igreja do Carmo & de lugubure Capelo dos Ossos?

Vaar door Parque Naturel de Ria Formosa

Tussen Faro en Tavira ligt een uniek beschermd natuurgebied, Parque Naturel de Ria Formosa. Het is een 60 km lange gordel van eilanden en schiereilanden met schitterende stranden, zoutpannen en lagunes. Hier komen veel vogelsoorten voor en de dieren gebruiken het park als broedgebied. Ben je vogelliefhebber dan is voor jou de trektijd (maart/april en september) erg interessant. Het park vormt een belangrijke schakel tussen Europa en sub-Sahara Afrika. In de lagunes wordt veel gevist op schelpdieren, schaaldieren en inktvis, belangrijke exportproducten. De grootste kolonie zeepaardjes van Europa, ongeveer twee miljoen leeft in dit gebied en geniet speciale bescherming. Een ander bijzonder dier dat in Portugal alleen hier voorkomt is de kameleon. Wil je het natuurschoon bewonderen? bezoek het gebied met een bootexcursie.

Geniet van een oase van rust langs de kust van Faro

Geniet van een oase van rust langs de kust van Faro

Hapjes & drankjes in Faro

Lekker eten en drinken kan hier de hele dag. Portugezen ontbijten met espresso iets zoets in de vorm van allerlei heerlijke cakejes of een sandwich met ham/kaas. Gezellige koffie huisjes vaak met terras vind je op iedere hoek van de straat. Ben je op zoek naar een fijn restaurant vermijd het toeristische centrum. Pak de zijstraten, verscholen pleintjes en buitenranden. Hier vind je de beste adresjes waar de Portugezen zelf ook eten. Een Pastelaria heeft kwalitatief goed eten voor weinig. Mijn favoriet: Pastelaria Coelho, Rue Britesde Almeida 2. Goede kleine niet toeristische visrestaurants bij de haven zijn Cafe Naval en Vivmar. Inderdaad je moet er net even wat verder voor doorlopen. Een aperitief drink je vanaf het dakterras met panoramisch uitzicht van hotel Faro of hotel Eva gelegen aan de haven. Ondertussen geniet je van een onvergetelijke zonsondergang.

Doe je tegoed aan al het lekkers dat Faro te bieden heeft

Doe je tegoed aan al het lekkers dat Faro te bieden heeft

Tip: Heb je een klein budget en zoek je een kleinschalig, authentiek en gastvrij verblijf? Kies dan voor Sally Guest House Praca Alexandre Herculano 6.

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.