Vive Le Voyage

Fietsen in Bangkok

De beste manier om Bangkok te verkennen is per fiets! Als Nederlander is een bezoek aan Bangkok niet geslaagd als je niet gaat fietsen in deze geweldige stad. Je kunt je hier ook prima vermaken door tempels te gaan bekijken, door je in de buurt van op Khao San Road te blijven of één van de vele andere activiteiten. Dat zijn ook zeker activiteiten voor een gegarandeerde top tijd in Bangkok. Fietsen in Bangkok is echter een onvergetelijke ervaring die je het echte Bangkok laat zien!

fietsen in bangkok

Wat houdt fietsen in Bangkok in?

Zelfstandig een fiets huren en de stad verkennen dat is geen goed idee. Daar is de stad Bangkok te groot en te druk voor. Maar je kunt je aanmelden om met een groep onder begeleiding van een gids te gaan fietsen. Je komt op de plekken waar je normaal als toerist niet zo snel komt. Dwars door de kleine straatjes, langs tempels waar geen toeristen komen, met fiets op de boot, met de fiets in de trein….. Dit zit ook allemaal inbegrepen in de fietstochten. Het is dé perfecte manier om de stad op een andere manier te leren kennen. Iedere keer als ik in Bangkok ben, boek ik een fietstocht en iedere keer is het een super ervaring.

Hoe regel ik een fietstocht?

  • Je kunt een fietstocht boeken via het bedrijf van Co van Kessel. Deze Nederlandse man is 30 jaar geleden begonnen met fietstochten in Bangkok. Helaas is Co van Kessel in juli 2012 overleden, maar het team dat hij bij elkaar verzamelde zet zijn tochten voort. Er zijn zeven verschillende fietstochten, van een paar uur fietsen, de hele dag fietsen of ’s avonds een fietstocht. Alle tochten zijn super! Je kunt ze online reserveren of op de dag zelf naar het kantoor gaan een half uur voordat de tocht vertrekt en dan kun je ook deelnemen.

Tip: Ik heb meerdere tochten gedaan via Co van Kessel, maar mijn favoriet is de fietstocht die de hele dag duurt. Je ziet zoveel en het geeft een mooi beeld over de veelzijdigheid van Bangkok. Je stopt regelmatig en deze fietstocht is goed vol te houden.

  • Je kunt ook fietstochten regelen via Grashopper Adventure. Dit is een bedrijf dat om de hoek bij Khao San Road gevestigd is en ze bieden ook meerdere opties voor fietstochten. De fietsen zijn hier beter van bij Co van Kessel en de deelnemers aan de fietstocht zijn afkomstig uit alle landen. Ook hier kun je online reserveren of gewoon het kantoor binnenlopen.

Tip: Ik heb een avondfietstocht gedaan via Grashopper Adventure en die tocht is een aanrader. Je fietst langs prachtig verlichte tempels en je bezoekt een avondmarkt. ’s Avonds  heeft Bangkok een totaal andere sfeer dan overdag.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.