Vive Le Voyage

Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia

Valencia is de perfecte stad om per fiets te ontdekken! Met meer dan 100 kilometer aan fietspaden is het erg leuk en relaxed om er te fietsen. Een bezoek aan deze geweldige stad is niet compleet zonder een fietstocht. Nederlanders houden van fietsen! Ik vind een stad per fiets verkennen altijd een super leuke manier, vandaar dat ik Valencia per fiets ontdekt hebt.

Lees hier hoe ik dat gedaan heb en wat ik ervan vind!

Zelfstandig fietsen

Overal in de stad kun je fietsen huren. Er zijn in het centrum diverse aanbieders van huurfietsen. Alle hotels verhuren fietsen en er zijn diverse fietsverhuur bedrijfjes. Voor een bedrag van ongeveer 10 euro heb je een fiets voor een dag. Valencia is redelijk compact en het alles is prima met de fiets te ontdekken. Er komen ook steeds meer fietspaden in Valencia en er is nauwelijks hoogteverschil. Een belangrijke verkeersregel is dat wanneer er fietspaden zijn, je hierop moet fietsen. Zijn deze er niet, dan fiets je op de autoweg.

Georganiseerde fietstocht

Je kunt natuurlijk zelfstandig gaan fietsen, maar hierdoor zie je soms niet alles. Daarom is het leuk en interessant om een fietstocht te regelen. We hebben gekozen voor de tour Valencia Highlights met Baja Bikes en dit is een aanrader. Je fietst met een groepje in drie uur kris kras door de stad samen met een Nederlands sprekende gids. Onderweg zie je de diverse highlights, zoals de Stad van Kunst en Wetenschap, Turia, Barrio del Carmen & Glorieta Park. Ook stop je regelmatig en hoor je van de gids leuke wetenswaardigheden over de stad. De dingen die je niet in je boekje al hebt gelezen. Echt een hele gave fietstocht is dit!

Tip:

Ga op je eerste dag van je verblijf in Valencia met een georganiseerde fietstocht mee en krijg zo een beeld van de stad. En huur vervolgens zelf een fiets voor de rest van je verblijf in Valencia!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.