Vive Le Voyage

Fietsen in Valencia

Fietsen in Valencia

Valencia is de perfecte stad om per fiets te ontdekken! Met meer dan 100 kilometer aan fietspaden is het erg leuk en relaxed om er te fietsen. Een bezoek aan deze geweldige stad is niet compleet zonder een fietstocht. Nederlanders houden van fietsen! Ik vind een stad per fiets verkennen altijd een super leuke manier, vandaar dat ik Valencia per fiets ontdekt hebt.

Lees hier hoe ik dat gedaan heb en wat ik ervan vind!

Zelfstandig fietsen

Overal in de stad kun je fietsen huren. Er zijn in het centrum diverse aanbieders van huurfietsen. Alle hotels verhuren fietsen en er zijn diverse fietsverhuur bedrijfjes. Voor een bedrag van ongeveer 10 euro heb je een fiets voor een dag. Valencia is redelijk compact en het alles is prima met de fiets te ontdekken. Er komen ook steeds meer fietspaden in Valencia en er is nauwelijks hoogteverschil. Een belangrijke verkeersregel is dat wanneer er fietspaden zijn, je hierop moet fietsen. Zijn deze er niet, dan fiets je op de autoweg.

Georganiseerde fietstocht

Je kunt natuurlijk zelfstandig gaan fietsen, maar hierdoor zie je soms niet alles. Daarom is het leuk en interessant om een fietstocht te regelen. We hebben gekozen voor de tour Valencia Highlights met Baja Bikes en dit is een aanrader. Je fietst met een groepje in drie uur kris kras door de stad samen met een Nederlands sprekende gids. Onderweg zie je de diverse highlights, zoals de Stad van Kunst en Wetenschap, Turia, Barrio del Carmen & Glorieta Park. Ook stop je regelmatig en hoor je van de gids leuke wetenswaardigheden over de stad. De dingen die je niet in je boekje al hebt gelezen. Echt een hele gave fietstocht is dit!

Tip:

Ga op je eerste dag van je verblijf in Valencia met een georganiseerde fietstocht mee en krijg zo een beeld van de stad. En huur vervolgens zelf een fiets voor de rest van je verblijf in Valencia!

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.