Vive Le Voyage

Foto-reportage: lichtkunstwerken en ijsbeelden in Amsterdam

Een reislustig 2017 gewenst! Na de oliebollen, champagne en het vuurwerk lacht 2017 je toe. Wil je iets ondernemen maar weet je niet wat? Er zijn bijzondere kunstwerken geplaatst in Amsterdam om je over te verwonderen en om te bewonderen. Hierbij inspiratie in de vorm van een fotoreportage van twee tot de verbeelding sprekende festivals te Amsterdam: Amsterdam Light Festival en Nederlands IJsbeelden Festival.

Amsterdam Light Festival – Biomimicry

De binnenstad van Amsterdam wordt op bijzondere wijze verlicht door meer dan 35 kunstwerken en installaties gemaakt door internationale kunstenaars, designers en architecten. De wandelroute Illuminade leidt je langs ruim 20 lichtkunstwerken. Volg de lichtjes door tuin van Hortus Botanicus en wordt verrast door unieke objecten in het Wertheimpark. Warm op met een hapje en drankje in het gezellige festivalhart. Met de Water Colors vaarroute bewonder je de lichtkunstwerken vanaf het water wat een heel andere ervaring biedt. De wandelroute kun je doen tot en met 08 januari en de vaarroute tot en met 22 januari 2017. Check Amsterdam Light Festival

Lichtkunstwerk Rhizome House

Lichtkunstwerk Rhizome House

Ga op ontdekking in het festivalhart

Ga op ontdekking in het festivalhart

Prachtig object in Hortus Botanicus

Prachtig object in Hortus Botanicus

Kijk naar de fascinerende projectie bij de ingang van Hortus Botanicus

Kijk naar de fascinerende projectie bij de ingang van Hortus Botanicus

Het Nederlands IJsbeelden Festival – Music Inspire

Trek warme kleding aan zodat je tegen -10 graden kunt en ga op ontdekkingsreis door de muziekgeschiedenis. Bewonder meer dan 100 ijssculpturen en sneeuwbeelden onderverdeelt in 26 thema werelden. Verwonder je over de details, sta verstelt van de enorme muziekinstrumenten en laat je meevoeren langs de muziek genres. Het festival is tot en met 5 februari te bezoeken.

Uit je dak op oude discokrakers

Uit je dak op oude discokrakers

Bob Marley de ambassadeur van Reggae

Bob Marley de ambassadeur van Reggae

Indrukwekkende sneeuwbeelden die d e Afrikaanse muziek vertegenwoordigen

Indrukwekkende sneeuwbeelden die de Afrikaanse muziek vertegenwoordigen

Rock 'N Roll

Ben je klaar voor Rock ‘N Roll?

Prince-ijsbeelden festival

Voor welk festival loop jij warm?

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.