Vive Le Voyage

Fotoblog Chapman’s Peak Drive

Met negen kilometer aan slingerende wegen en schitterende uitzichten, is Chapman’s Peak Drive één van de mooiste bezienswaardigheden rondom Kaapstad. Door velen wordt Chapman’s Peak Drive zelfs gerekend tot de mooiere routes ter wereld. Na iedere bocht, Chapman’s Peak Drive telt er 114, word je als bestuurder verrast door het adembenemende uitzicht. Vele films en autocommercials zijn hier dan ook opgenomen.

Chapmans’s Peak Drive is niet alleen heel mooi, maar ook erg praktisch. De weg brengt je namelijk van Noordhoek naar Hout Bay of andersom. Na het betalen van circa €2,50,- aan tol kan je beginnen aan de negen mooie kilometers. Vergeet onderweg niet je auto te parkeren om zo nog beter te kunnen genieten van de vergezichten. Dit kan onder andere bij één van de drie picknickplaatsen. Doordat Chapman’s Peak Drive op nog geen 24 km van Kaapstad ligt, is het ideaal om hier een dagtrip van te maken. Combineer het met bijvoorbeeld Kaap de Goede Hoop of Boulders Beach. Check voordat je op pad gaat of Chapman’s Peak Drive open is. Vanwege weesromstandigheden kan de weg tijdelijk afgesloten zijn.

Hieronder een indruk van deze schitterende route.

Rijden over Chapman's Peak Drive

Rijden over Chapman’s Peak Drive

De schitterende vergezichten

De schitterende vergezichten

Een van de vele bochten op Chapman's Peak Drive

Een van de vele bochten op Chapman’s Peak Drive

Roadtrip van Chapman's Peak Drive

Roadtrip van Chapman’s Peak Drive

Uitzicht op Kaapstad

Uitzicht op Kaapstad

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.