Vive Le Voyage

Fotoreportage: bezoek Spitzkoppe in Namibië

Tussen Usakos en Swakopmund ligt in de Namib woestijn het wonderschone Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn genoemd. Met een hoogte van 1784 meter boven de zeespiegel is Spitzkoppe van verre al te zien in de vlakke woestijn, net als de kleine Spitkoppe van 1572 meter en het Pondokgeberte. De bergen van Spitzkoppe zijn duizenden jaren geleden ontstaan door de erosie van wind en zeewater. Het is een perfecte plek voor mooie wandelingen of gewoon te genieten van de gebergten en de schitterende kleuren.

Je kan ervoor kiezen om zelf een wandeling te maken of met een gids. Bij de ingang van het nationale Tourist Camp Spitzkoppe kan je een gids boeken. Het voordeel van een wandeling met een gids is dat je Bushman’s Paradise kan bezoeken. Rotstekeningen die duizenden jaren geleden door de Bushman zijn gemaakt die er toen leefde. Zij leefde onder de rotsen en jaagde op het aanwezige wild. Om te kunnen communiceren met andere jagers maakte zij tekeningen. Ongeveer 50 jaar geleden zijn deze tekeningen gevonden. In de rotswanden kan je nog duidelijk tekeningen zien van olifanten, neushoorn, buffels en giraffes. Wil je een indruk krijgen van het prachtige natuurschoon van Spitzkoppe? Bekijk dan de fotoreportage.

Van verre zie je Spitzkoppe al liggen

Klein Spitzkoppe

Je komt de mooiste rotsformaties tegen

Uitleg van een gids bij Bushman’s Paradise

Spitzkoppe, zo mooi kan de natuur zijn

Overige informatie

Kamperen onder de sterrenhemel en genieten van een schitterende zonsopkomst in Namibië? Dat kan wanneer je ervoor kiest om te kamperen op Tourist Camp Spitzkoppe. Op diverse plekken is het mogelijk om te kamperen in Spitzkoppe. De faciliteiten zijn wel beperkt. Er zijn bij de campsites alleen toiletten aanwezig, douchen kan alleen bij de receptie. Zorg ook dat je voldoende eten en drinken bij je hebt.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

1 Comment

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    22 februari 2017 at 17:03

    Ooooh wat een prachtige foto’s zeg!! Namibië gaat steeds hoger op mijn lijstje staan, ik zou er heel graag eens heen willen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.