Vive Le Voyage

East Side Gallery Berlijn

De East Side Gallery is een stuk van de Berlijnse muur dat na de val van de muur door kunstenaars werd beschilderd. Het is het langste nog bewaarde deel van de Berlijnse muur, in totaal 1,3 kilometer. In het voorjaar van 1990, een paar maanden na de val van de Berlijnse Muur, zijn 118 kunstenaars uitgenodigd. Deze kunstenaars hebben hun visie op vrijheid op de muur getekend door middel van graffiti. De East Side Gallery is het langste openbare kunstwerk ter wereld.

Het bezoeken van de East Side Galley is de moeite waard, echter zijn veel van de kunstwerken beklad en hebben toeristen op de muur geschreven. Dit is echt erg jammer en een deel is omringd door hekken, zodat dit bekladden niet meer kan.

Locatie: Tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke, parallel aan de Spree, bevindt zich de East Side Gallery.

Lees meer over shoppen en eten in Berlijn Mitte

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

2 Comments

 1. Yvonne

  11 april 2016 at 20:33

  Een mooi stukje geschiedenis. Prachtige kunstwerken… zag de East Side Gallery een aantal jaar terug, maar zou er zo nog wel een keer terug willen en als we ooit weer naar Berlijn gaan zal ik dat ook zeker doen!

  • Marieke Willems

   12 april 2016 at 16:14

   Hoi Yvonne, Ik vond het ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Wel erg jammer dat er zoveel mensen op de muur dingen hebben gekrast. Een deel van de muur was toen ik er was (maart 2016) omringd door hekken en dat deel wordt opgeknapt!

   Groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.