Vive Le Voyage

Fotoreportage: Isla Holbox, Mexico

isla holbox mexico

Het van oorsprong vissersdorpje Isla Holbox ligt in het noordelijke puntje van Yucatan. Het Mexicaanse eiland is niet alleen de plek om te genieten van zon, zee en strand. Het zijn vooral de tranquilo sferen en de ongerepte natuur die mij het kippenvelgevoel geven als ik terug denk aan Isla Holbox. Eén van mijn tofste ervaringen op dit eiland? Zwemmen met walvishaaien! Natuurlijk wel op zo’n manier dat het niet schadelijk is voor deze immense vissen. Wil jij deze bijzondere ervaring ook van je bucketlist afstrepen? Bezoek Isla Holbox dan van juni tot en met augustus.

Droom weg met de Isla Holbox fotoreportage

Een eiland met 1500 inwoners die afstammen van Maya-indianen en piraten. Veel van deze inwoners zijn vandaag de dag vissers en nemen je graag met om het eiland en het waterleven te laten zien. Ik neem je nu graag met naar het eiland en het waterleven aan de hand van mijn foto’s.

isla holbox mexico

Isla Holbox is 35 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. Geweldig toch, die natuur!?

isla holbox mexico

Relax in één van de hangmatten in de zee.

isla holbox mexico

De walvishaai is de grootste vis die er bestaat en kan (schrik niet!) zo’n 14 meter lang worden. Je voelt je ieniemienie als je naast deze vissen zwemt.

isla holbox mexico

Het centrum van Isla Holbox is een pleintje met een aantal restaurants en barretjes, zoals dit roze huisje waar ze de beste verse juices verkopen.

isla holbox mexico

De benenwagen, een fiets of een golfkarretje zijn de vervoersmiddelen op Isla Holbox. Huur een golfkarretje en ontdek de adembenemende natuur van het eiland.

isla holbox mexico

Samen met mijn broer gebruik ik hier de benenwagen om het eiland te ontdekken.

isla holbox mexico

Een smalle lagune in het midden van het eiland is de thuisbasis van vele vogelsoorten, zoals flamingo’s.

isla holbox mexico

Een lagune vol vogels!

Laura vertelt je graag nog meer over de oostkust van Mexico en haar favoriete Mexicaanse strandenZwemmen met walvishaaien, ook zij vond dit een bijzondere ervaring.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

1 Comment

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    21 augustus 2016 at 17:12

    Hele mooie foto’s! Wat een paradijsje daar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.