Vive Le Voyage

Fotoreportage: Lake Malawi

Fotoreportage Lake Malawi

Lake Malawi is met zijn 29.600 vierkante kilometer uitgestrekt over drie landen: Tanzania, Mozambique en Malawi. Zelf bezocht ik tijdens het doen van vrijwilligerswerk in Malawi regelmatig één van de kustplaatsen in het Malawiaanse deel. Ik neem je met deze fotoreportage graag mee naar de heerlijke sferen van Cape Maclear.

Cape Maclear, één van de kustplaatsen aan Lake Malawi

Cape Maclear ligt in het zuiden van Lake Malawi en is goed bereikbaar met de vele minibusjes en trucks, die door heel Malawi rijden en waar jij in kan stappen. Bij aankomst was ik meteen verliefd en ik hoop jij ook bij het zien van deze foto’s. Tijdens een weekendje (of langer) in Cape Maclear deel je het strand met de locals. Het meer is namelijk niet alleen de plek voor een frisse duik, maar dient ook als wasmachine, douche en speelparadijs.

Spelende kinderen Lake Malawi

Spelende kinderen op een boot in Lake Malawi.

Wassende kindjes Lake Malawi

De locals wassen zichzelf (of elkaar) in het meer.

Oude man Lake Malawi

Water om mee te koken wordt ook uit het meer gehaald, zoals deze meneer doet.

Adelaar Lake Malawi

Voer adelaars vanaf een boot, onderweg naar een eiland om te snorkelen.

Zonsondergang Lake Malawi

De zonsondergang aan Lake Malawi is adembenemend!

fotoreportage-lake-malawi-zonsondergang-vrouwen

En met de schone vaat richting huis.

Bedenk bij deze foto’s een paar relaxte barretjes, de voetjes in het zand en een heerlijk livemuziekje op de achtergrond. Ben je al verliefd?

Goed om te weten: Cape Maclear is één van de weinige plekken in Malawi waar vrouwen in hun bikini of badpak mogen lopen. Denk wel na bij het nemen van die frisse duik in Lake Malawi. Hierdoor kan je namelijk de infectie bilharzia krijgen.

Wist je dat Malawi ook een indrukwekkende safari bestemming is?

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.