Vive Le Voyage

Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld

Zand, zand en nog eens zand op het grootste zandeiland van de wereld, Fraser Island. Dit eiland ligt voor de Australische oostkust en staat inmiddels op de Unesco Werelderfgoedlijst. Zorg dat je tijdens je rondreis door Australië een paar dagen de tijd hebt om dit  fascinerende eiland te bezoeken.

Azuur blauwe wateren

Je hoeft je geen seconde te vervelen op Fraser Island, want behalve het vele zand zijn er hele mooie meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Het bekendste meer is Lake McKenzie. Kristal helder blauw water en een hagel wit strand. Picture Perfect. Eli Creek is een ander klein meertje dat direct aan zee ligt waardoor het water direct de zee in stroomt. Als je naar Eli Creek rijdt kom je langs Maheno Shipwreck, een van de meest kenmerkende en gefotografeerde punten van het eiland.  Dit scheepswrak is in 1935 aangespoeld na een cyclone en ligt nog altijd in de branding.

Shipwreck Fraser

 

Slapen op het strand

Wat is nu een betere slaapplek dan het strand? Veel mensen kiezen er voor om hun tentje op te zetten op het strand. Het is alleen niet overal op het eiland toegestaan. Let dus goed op waar jij je tent opzet. Aan de oostkant heb je de meeste kans op een mooi plekje. Berg ’s avonds alle spullen goed op want zo houd  je de Dingo’s op afstand. De beruchte Australische wilde honden die met name in de nacht actief zijn. Als je een tour boekt waarbij jezelf met een 4Wheel drive gaat rijden, geef dan aan dat je wil kamperen. De 4WD wordt dan geleverd inclusief kampeerspullen.

Geen fan van kamperen, niet getreurd er zijn op Fraser Island diverse loding stations waar je kunt overnachten. Al kan ik als niet-kampeer-fan het je absoluut aanraden een nachtje op het strand te slapen.

Slapen op het strand

 

4Wheel drive

Omdat het eiland, dus ook de wegen, bestaan uit zand wordt geadviseerd met een 4wheel drive te rijden. Dit voorkomt dat je om de zoveel meter vast komt te zitten in het zand zoals op de Seventy-Five Mile Beach, de bekendste zand snelweg van het eiland. Uit ervaring kan ik vertellen dat dit geen pretje is. Geen zin om zelf te rijden, boek dan een tour via PeterPans.

4WD

                                                                                                                              Hoe kom je er?

Diverse bussen rijden dagelijks naar Hervey Bay dat op 3.5 uur rijden ligt van Brisbane. Vanaf hier kan je de ferry nemen. Check de actuele vertrektijden van de ferry.Ferry naar Fraser Island           

 

Tip: Boodschappen doen in Australië is duur en zo nog duurder op Fraser Island. Doe boodschappen in Hervey Bay om onnodige dure uitgaven te besparen.

 

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.