Vive Le Voyage

Fremantle, de beste plek in West-Australië voor food, fun, cultuur en strand!

Na een roadtrip van 10 dagen van Perth naar Exmouth, was ik wel toe aan wat ontspanning en waar kan dat beter in Western Australia dan in Fremantle. Freo, zo wordt Fremantle door de locals genoemd,  is een schattig havenplaatsje onder de rook van Perth en heeft alle ingrediënten om een paar dagen te ontspannen. Goede restaurants en cafés, cultuur, mooie haven, boetiekjes en niet te vergeten strand. Heb je een paar dagen de tijd, dan volgen hier een aantal must sees!

Cappuchino strip

De plek om te flaneren of om zelf mensen te spotten op één van de vele terrasjes. De Cappuchino Strip van Freo staat bekend om zijn vele coffeebars en restaurants. Van typisch Australisch, tot Italiaans, Grieks of Thais, er is voor ieder wat wils. Van ’s ochtends tot laat in de avond is het hier dan ook altijd gezellig druk.

Cappuchino strip

Fremantle Markets

Locale producten, souveniers en kleding, the Fremantle Markets heeft het allemaal. Met name in de zomermaanden worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo kan je op de foto met een koala of kangoeroe,  of één van de vele optredens bijwonen van de artiesten die optreden. Ook vanwege de charme van het gebouw is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De Fremantle markets bevinden zich aan het einde van de Cappuchino strip en is geopend op zaterdag, zondag en maandag van 9 tot 18 uur geopend en op vrijdag van 9 tot 20 uur.

The Fishing Boat Harbour

Op slechts een paar minuten lopen van het centrum ligt the Fishing Boat Harbour. De haven is een populaire hotspot onder de locals met name in het weekend en voor zakenmensen de plek om doordeweeks te lunchen. In de haven vindt je restaurants van verschillende prijsklassen waar je even snel snel fish & chips kunt eten, kan genieten van een mooi visgerecht of terecht kan in een lokale brouwerij.

Fish and chips in the harbour

Cultuur

Freo kent een rijke geschiedenis omdat dit één van de eerste plekken was waar James Cook aan land kwam. Als je meer wil weten over de geschiedenis van Australië en de rol die wij Nederlanders hebben gespeeld dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in het Western Australian Museum, Shipwreck Galleries. Hier zijn onder meer wrakstukken te zien van het VOC-schip de Batavia dat voor de kust van Australië is vergaan. Maar ook de Fremantle Prison, dat sinds 2010 op de UNESCO World Heritage List is interessant om te bezoeken.

Beach life

Iedereen kent wel de stranden van Sydney zoals Bondi beach. De stranden van Western Australië zijn niet minder mooi en misschien wel mooier. Op enkele minuten lopen van het centrum begint het strand dat zich kilometers uitstrekt en direct grenst aan een park.

Heb je trek in een ijsje of wil je gebruik maken van een toilet? Dat is in Australië altijd erg goed geregeld, want om de zoveel 100 meter is er wel een kiosk waar je terecht kan voor een versnapering en zijn er schone openbare toiletten! Zo ook in Freo.

strand fremantle

Rottnest Island

Voor de kust van Perth en Freo ligt Rottnest Island. De perfecte bestemming voor een dagje strand, snorkelen, duiken of om gewoon te genieten van de mooie natuur en wildlife. Rottnest Island heeft het allemaal en dat op een slechts een half uur varen van het vaste land. Wil je meer weten over Rottnest Island, lees dan de blog ‘Rottnest Island, een klein paradijs voor de kust van West-Australië’.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.