Vive Le Voyage

Fuikdag Curaçao, het leukste evenement ter wereld!

Drijvend op een luchtbed tussen honderden andere opblaasbare objecten, omringd door boten met muziek met een wijntje in de hand. Misschien niet iets wat je dagelijks mee maakt maar zeker wel iets dat iedereen eens in zijn leven zou moeten mee maken. Ik was een van de geluksvogels die dit jaar bij Fuikdag 2018 op Curaçao kon zijn en ik moet toegeven dat het een van de leukste feestjes was waar ik ooit ben geweest!

Op zoek naar een boot

Deelnemen aan Fuikdag is niet iets dat zo vanzelfsprekend is. Maanden voordat dit evenement plaats vindt, begint de zoektocht voor de vele deelnemers naar een boot. Voor iedereen die dus graag een keer Fuikdag zou willen meemaken de tip om vroeg te beginnen met het zoeken naar een boot. Mocht je nog niet in Curaçao zijn maar al wel weten dat je de eerste zondag van januari op Curaçao bent, er zijn een heleboel organisaties die dagtochten naar Klein Curaçao organiseren. Deze organisaties zetten vaak boten in voor Fuikdag. Hou dus goed de Facebookpagina’s en websites in de gaten van deze bedrijven!

Echter, is niet alleen de zoektocht naar een boot iets waar je bijtijds mee moet beginnen. Een luchtbed of zwemband vinden is vanaf 2 weken voor Fuikdag ook een moeilijke opgaven en zeker wel een must! Wacht dus ook hier niet te lang mee!

Bekenden artiesten

Het leuke aan Fuikdag is dat zonder aankondigingen verschillende bekende artiesten op boten verschijnen om daar vervolgens een ontzettend groot feest te creëren. Zo heb ik dit jaar van bekenden als Hardwell, The Partysquad, Jandino en Jonna Fraser mogen genieten. Ontzettend leuk om van dichtbij mee te mogen maken!

Sfeer

Het leuke aan Fuikdag is dat de sfeer zo ontzettend goed is. Iedereen helpt elkaar door de massa van opblaasbare flamingo’s, bootjes en banden heen te komen, drankjes worden gedeeld en er wordt samen gedanst en genoten van de muziek. Ondanks dat het een festival is waar ontzettend veel fout zou kunnen gaan, gebeurd dit niet. Ook tijdens Fuikdag 2018 zijn geen vervelende situaties ontstaan. Dit maakt Fuikdag Curaçao alleen al een evenement dat echt bezocht moet worden.

Voor iedereen die nog niet overtuigd is, kijk dan de aftermovie van Fuikdag Curaçao 2018 en ik weet zeker dat je overtuigd bent!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.