Vive Le Voyage

Ga kite-surfen bij Hamata in Egypte

Wil je alle ruimte om je kite-surf vaardigheden te oefen en bij voorkeur lang ondiep water? Hamata is de spot voor jou. Je vliegt aan op de luchthaven van Marsa Alam en vervolgens is het ongeveer 2 uur rijden (circa 120km) in zuidelijke richting naar het bedoeïendorpje Hamata. Vanwege de constante wind en de zand lagunes langs de kust is het een populaire spot voor zowel beginners als gevorderde kite-surfers. De afgelegen en ongerepte spot maakt het extra aantrekkelijk om te gaan. Reis af naar het paradijs voor kite-surfers en duikers, het onbekende natuurreservaat Wadi El-Gemal park aan de Rode Zee.

Geniet van het surf leven langs de ongerepte kust van Hamata

Het leven is fantastisch bij Kite-Village

Er zijn verschillende resorts waar je comfortabel kunt verblijven. De meest gasten zijn kiters en duikers. Er worden shuttle busjes ingezet om je naar de kite spot bij Kite-Village te brengen en weer terug. De Laguna van Kite-Village is ongeveer 6 km2 en vrij van stenen of scherpe schelpen. De Magroove bossen en de bomen in het water geven de spot een paradijselijke sfeer. Bij Kite-Village is materiaal huur mogelijk maar regel het wel vooraf. Je hebt tevens de kans om materiaal te testen van bekende merken. Gaat er iets stuk, geen paniek ter plaatse kan het gemaakt worden. Heb je je eigen spullen meegenomen dan kun je die hier stallen. Er staan tonnen met zoet water om je materiaal schoon te spoelen.

Paradijselijk varen & chillen bij Kite-Village

Oh jee wat nu geen wind…

Je kunt heerlijk chillen bij Kite-Village op het strand. Vlei neer op een ligbed of zitzak en geniet van de sfeer en de locatie. Heb je trek, bij de strandbar kun je terecht voor drankjes en lunch of eenvoudige maaltijden. Last van je spieren? Boek een massage. Zodra de wind aantrekt kun je er weer tegenaan. Of grijp je kans en ga met een duikexcursie mee. Veel van de duikstekken liggen op ca. een half uur varen vanuit de kust.

Duiken & snorkelen is hier verbluffend mooi. De mangrove moerassen langs de kust zijn de broedplaatsen voor de verschillende rif vissen die te vinden zijn bij de riffen rond het bekende Fury Shoals en Ras Banas.

Geen liefhebber van duiken, pak je snorkel of huur er één. Bewonder het prachtige huisrif van Hamata. Kijk je ogen uit want de riffen en het koraal zijn van zeer goede kwaliteit. Al snorkelend vind je hier alle soorten hard en zacht koraal en vele soorten vissen.

Vermaak je met kite-surfen & duiken langs de kust van Hamata

Up wind kite-surfen naar een onbewoond eilandje

Hoera de wind trekt aan!  Ben je al redelijk ervaren dan is de uitdaging om up wind naar 1 van de 2 eilandjes voor de spot te varen en down wind terug te varen. Het water waar je overheen zoeft is kristalhelder. Probeer het onderwater leven in de gaten te houden want onderweg kun je als bonus zeeschildpadden of dolfijnen spotten.

Verblijf comfortabel bij één van de prachtige resorts bij Hamata

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.