Vive Le Voyage

Galapagos, 3x wat te doen op het eiland Isabela

De Galapagos eilanden bestaan uit meerdere eilanden, maar Isabela is het grootste eiland van de Galapagos archipel. Het eiland is gevormd door zes vulkanen, die zorgen voor een spectaculair landschap met vulkaankraters, lavatunnels en stranden. De straten op dit eiland zijn niet geasfalteerd en het grootste dorp bestaat uit slechts een paar straatjes. In dit dorpje zijn een aantal mogelijkheden om te overnachten. Het is een super leuk en mooi eiland wat je niet mag overslaan bij een bezoek aan de Galapagos eilanden.

Wat zijn de leukste drie activiteiten op dit eiland?

galapagos

1. Las Tintoreras

Vlak voor de kust van Isabela ligt dit verlaten en heel klein vulkanisch eilandje. Dit is echt heel erg gaaf om te bezoeken! Er is een aangelegd wandelpad, dwars door een lava veld, waartussen allemaal leguanen krioelen. Het eiland is genoemd naar de witpunthaaien, in het Spaans “tintoreras’ genoemd. Deze wintpunthaaien zijn bij laag water te vinden in een klein kanaal bij het eiland. Als je geluk hebt zie je er ook de pinguïns en schildpadden! Allemaal bij elkaar in een klein kanaal! In het water voor het eilandje kun je geweldig snorkelen tussen de haaien en schildpadden. Deze plek moet je bezoeken met een gids en je mag er maar een bepaalde tijd blijven.

galapagos eilanden

2. Centro de Crianza Arnaldo Tupiza

In dit schildpaddencentrum krijg je een goede uitleg over het hoe en wat van de Galapagos reuzenschildpadden. Je ziet ze daar van ei naar kleine schildpadden tot en met volwassen exemplaren. Sommige oudere schildpadden zijn gered van een vulkaanuitbarsting en hebben littekens hiervan nog op de schilden. Het is een rustig centrum waar je op je gemak de schildpadden kunt bekijken, van heel klein tot heel groot. Zelfs de eieren kun je bewonderen. Vanuit het dorpje kun je hier zelfstandig naar toe lopen in ongeveer 40 minuten.

isla isabela

3. Concha de Perla

Een hele mooie en korte wandelroute aan de kust van de Stille oceaan is de Concha de Perla. Onderweg zie je diverse vogels, zeeleeuwen en zee-leguanen en kom je regelmatig zeeleeuwen tegen op het pad, waar je overheen moet stappen. Concha de Perla is een geweldige omgeving om te snorkelen en het voordeel is dat je hier niet heen hoeft met een tour of een gids. Mocht je gaan snorkelen, let dan wel even op de zee-egels op de bodem. Het is een aanrader om waterschoenen mee te nemen, want ook aan de rotsen kan je je voeten lelijk open halen.

Galapagos

Hoe kom je er?

Vanaf Quito of Guayaquil vlieg je eerst naar de luchthaven op het eiland Baltra. Vanaf het vliegveld van Baltra kun je met de gratis bus naar het punt waarvandaan je voor US$1 per persoon in een taxi boot kunt overvaren naar het hoofdeiland Santa Cruz. Vanaf daar moet je naar Puerto Ayora reizen. Dit kan per taxi of per bus en is een rit van ongeveer 40 kilometer. Bus kost ongeveer 4 dollar, maar hij rijdt pas als de bus vol genoeg is. Taxi kost ongeveer 15 dollar. In Puerto Ayora ga je met de boot naar Isla Isabela. Deze vertrekt twee keer per dag: om 6 uur ’s ochtends en om 14 uur ’s middags. De boottocht kost US$30 per persoon en duurt ruim 2 uur.

Tip

Bezoek ook het eiland Santa Cruz! Dit eiland is ook super gaaf!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.