Vive Le Voyage

Low-budget reizen: geld verdienen

geld verdienen op reis low-budget

De tips van over low-budget eten, vervoer en accommodatie zorgen ervoor dat ‘geen geld’ eigenlijk geen reden meer is om niet op reis te gaan. Naast zo min mogelijk geld uitgeven is geld verdienen ook een goede optie om zo lang mogelijk van je reis te genieten. Tips over geld verdienen op reis lees je daarom nu in het laatste deel van de vierdelige serie ‘Zo reis je low-budget de wereld over’. Boek je reis maar alvast!

Engels les geven

Jij spreekt vast een goed woordje Engels? En laten veel landen nu staan te springen om mensen die Engelse les willen geven. Denk aan landen in Zuid-Amerika en Azië. Tijdens mijn reis in China ben ik veel Westerlingen tegengekomen die een tijdje in China wonen om daar Engelse les te geven. Les geven in het buitenland laat je natuurlijk ook in aanmerking komen met de lokale cultuur.

geld verdienen op reis low-budget

Hostels en barretjes

Schoonmakers of receptionisten, daar zijn hostels regelmatig naar op zoek. Voordeel: je werkt maar een paar uurtjes per dag en geniet verder van je vakantie. Vaak is het beheersen van de Engelse taal al voldoende, maar een woordje Spaans in bijvoorbeeld Mexico of Spanje wordt gewaardeerd. Een andere optie om op een leuke manier geld te verdienen is achter de bar staan. Deze barretjes liggen dan wel in toeristische gebieden. Heb jij nog meer kwaliteiten, zoals het entertainen van kinderen of een groot fan zijn van duiken? Pas deze kwaliteiten dan toe voor geld verdienen op reis.

geld verdienen op reis low-budget

Boerderij

Dieren verzorgen, fruit plukken of werken op het land in Argentinië, Australië, Noorwegen, Zwitserland of ergens anders in de wereld. Het is hard werken, maar je bent veel buiten en leert snel mensen kennen. Een ideale manier om geld te verdienen tijdens het reizen is werken op een boerderij.

geld verdienen op reis low-budget

Au Pair

Een andere manier om geld te verdienen en een land te leren kennen is werken als au pair. Belangrijk is dan wel dat je de taal beheerst. Je verdient er niet alleen geld mee, je hebt ook gratis kost en inwoning. Vergeet niet duidelijke afspraken te maken over je vrije tijd, want het is natuurlijk zonde als je vervolgens niks van de bestemming ziet.

Tip: kijk voordat je in het buitenland gaat werken of je een werkvisum nodig hebt.

Nog meer tips over geld verdienen op reis zijn van harte welkom. Dus deel je ervaringen met ons!

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.