Vive Le Voyage

Genieten op Bora Bora

Tijdens de regenachtige dagen hier in Nederland, droom je wel eens van dat idyllische bounty-eilandje wat je ooit zo graag wil bezoeken. Nou, wacht niet langer, pak je spullen en boek een vlucht!

In het zuiden van de Stille Oceaan ligt Frans Polynesië, een prachtige eilandengroep met als bekendste eiland Tahiti, het grootste eiland van de bovenwindse eilanden. Hoewel Tahiti best een mooi eiland is, reizen veel mensen meteen vanuit Papeete (de hoofdstad) door naar de kleinere en meer luxueuze eilanden zoals Mo’orea of Bora Bora. Wij kozen ervoor om naar Bora Bora te gaan, en het was fantastisch!

P1050856 copy P1050917 copy P1060038 copy P1060039 copy

Bora Bora is een prachtig klein eiland met een vulkaan in het midden, met mooie stranden en blauwe zee. Als je besluit naar Bora Bora te gaan, ben dan wel bereid om je portemonnee te trekken, want dit reisje is heel duur. Ook al kies je voor een budget accommodatie, de vlucht ernaartoe maar ook het eten & drinken is nogal prijzig. Wij hebben daarom maar besloten om echt ‘all out’ te gaan en een weekje te verblijven op het Intercontinental Le Moana Resort, met bungalow op het water. En wat was dat het geld waard. Niet alleen de luxe accommodatie en rust zijn fijn,  je kan genieten van alle kleine extra’s die het hotel aanbiedt zoals mooie verse bloemen, fantastische service en altijd gratis verse kokos. Heaven.

P1060134 copy P1060042 copy

De resorts op Bora Bora zijn over het algemeen niet all-inclusive, dus voor de avonden moet je toch naar het locale burger restaurantje, het hotel restaurant of het meest bekende restaurant van het eiland: Bloody Marys. Duur maar wel een heel fijn visrestaurant met de meest bizarre lokale vissen op het menu. Ik zou hier niet elke avond heengaan, maar voor een avondje is het heel gezellig. Verder kan je met een shuttlebusje naar het dorp, om even wat snacks en drankjes te kopen in de lokale supermarkt. De meeste producten zijn lokaal, ook het bier: Hinano. Verder is er weinig in het dorp te doen en ga je toch weer snel terug naar je resort. Als je een keuze maakt voor een resort, kies dan een resort wat gelegen is aan het hoofdeiland; makkelijker voor de avonden en een beetje sightseeing.

P1060101 copy P1050937 copy

De resorts geven je ook te mogelijkheid tot activiteiten. Zelf kan je al lekker snorkelen in de zee, maar je kan ook verder met een boot het water op om de prachtige koralen te aanschouwen. Duiken kan natuurlijk ook. Verder kan je zwemmen met haaien en pijlstaartroggen, wel eng maar heel erg gaaf.

Maar je gaat voornamelijk naar Bora Bora om te genieten van het eiland, de rust en de luxe. Een weekje bijkomen en echt genieten!

bora bora schelpje

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.