Vive Le Voyage

Genieten in Málaga!

Málaga is de hoofdstad van Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee. Een diverse stad waarbij een prachtige kustlijn gecombineerd wordt met een historisch, maar gezellig stadscentrum. Een doolhof van straatjes met tussengelegen pleinen en oude kerken. Historische gebouwen, een heerlijke boulevard en tijdens het carnavalsfeest belandden we in de menigte van de lokale feestvierders.

 

De eerste dag in Málaga

Onvoorbereid belandden we in de avond in Málaga, onwetend waar ons hotel gelegen was en hoe we daar zouden komen. Een lange zoektocht bracht ons uiteindelijk naar het goede adres, waar we in de ochtend door een schijnende zon gewekt werden. Met onze zonnebril en een flesje water ontdekten we de stad op klaarlichte dag. De flikkerende zee was onrustig en de boulevard was nog rustig. De toeristenhoopjes zouden nog op zich wachten, het was immers februari. De eerste bezienswaardigheid waar we ons op stuitten, was Kasteel Gibralfaro. Een steile klim naar boven, met de benodigde zweetdruppels, gaf ons bovenop de top een prachtig uitzicht over de gehele stad!

 Málaga  Malaga

 

Carnaval in Málaga

De avond naderde en een bezoekje aan het historisch stadscentrum bracht ons in een doolhof van krioelende, verlichte straatjes met vrolijke lokale bewoners. Vrouwen met tassen vol boodschappen en de mannen fluitend over straat. Een drukte van lokale bewoners; was dit altijd zo druk hier? Langzaamaan ondervonden we waarom overal locals in (ietwat overdreven)kledij over straat zingend en dansend voorbij paradeerden: het was carnaval! Carnaval in Málaga, dat gaat er toch wat anders aan toe dan in Nederland. Podia bevinden zich op de vele pleinen die Málaga te bieden heeft. Zingende mannen bouwen een grote show en iedereen klapt en zingt gezellig mee! Gevolgd door een enorme parade met uitgedoste vrouwen, glitters en groots muziek.

Carnaval in Málaga

Met de fiets langs de boulevard

Een leuke activiteit om in Málaga te doen is fietsen. Over de boulevard genoten wij heerlijk van het uitzicht: aan de linkerzijde een reeks palmbomen en aan de rechterzijde de zee met golven. Je kunt een lange fietstocht over de boulevard maken; je bent er minimaal een ochtend mee kwijt. Onderweg kwamen we een lokale markt tegen waar groenten en fruit, vers gevangen vis en tweedehands kleding te koop lag. Zoals ze in Nederland roepend hun producten verkopen, gaat dat er in Málaga net zo aan toe. In onverstaanbaar Spaans roepen en ratelen ze door elkaar. We hebben geluk gehad dat het in februari nog niet druk is met toeristen, zodat je gemakkelijk over de boulevard kunt fietsen zonder telkens uit moet wijken.

Malaga

Málaga

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.