Vive Le Voyage

Get your kicks on route 66!

De coolste route van Amerika! Hij bestaat niet meer helaas, maar je kunt hem nog steeds rijden. Sterker nog; de oude klinkerweg ligt vooral in Texas nog bijna in volle glorie naast de nieuwe Interstate. Route 66 is 3943 km lang en voor ons begon de trip down town Chicago, via 8 staten Illinois, Missouri, kansas, oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en California, om te eindigen in Los Angeles op Santa Monica Beach.

Vanuit het centrum van een van de leukste steden van Amerika reden we naar the Castle, een carwash waar Al Capone zich een tijd verstopt heeft in de jaren 20 toen een politiemacht onder leiding van  Elliott Ness op zoek was naar hem.

Al Capones onderduikadres.
Highway I-55 ligt parallel aan route 66 en deze vervolgenden we in zuidelijke richting. Via Joliet, Bloomington, Springfield en St. Louis reden we richting de staatsgrens met Missouri. Vervolgens loopt route 66 dwars door Missouri, Kansas en Oklahoma. Vanaf Oklahoma City moet je de I-40 aanhouden richting Texas.

The Gemini Giant  Museum langs route 66

Je wordt met open armen enthousiast ontvangen door Amerikanen die nog steeds onwijs trots zijn op hun nog altijd legendarische route. Het is heerlijk om de route te rijden,  de beste road-trip die je je maar kunt voorstellen! Onderweg zijn er veel kleine musea, meestal onderhouden door lokale mensen, met veel foto’s en prullaria van de hoogtijdagen van route 66. Ook zie je veel oude gasstations in volle glorie hersteld.

Overal waar je langs komt kun je je naam op borden en auto’s schrijven of er hangt een wereldkaart waarop wordt bijgehouden waar alle bezoekers vandaan komen. Doe het rustig aan, want het uitstappen en steeds weer van de interstate af om historic route 66 te rijden kost veel tijd, maar is het zeker waard!

Is this the way to Amarillo?

Adrian-Texas is precies op het midden van route 66, maar voordat je daar langs rijdt, passeer je Amarillo, ooit een van de beste stops along the routeThe Big Texan Steak Ranch is zo kitsch als je het Amerika kunt vinden. En voor de carnivoren onder ons; bestel je een 72oz steak en krijg je deze op dan kost ie niks, maar kijk uit, want als het niet lukt kost het je 72$. Kleinere steaks serveren ze ook en ze smaken heerlijk. Ga hier zeker eten want wie wil er nou geen serenade zingende cowboys horen tijdens de beste steak die je ooit hebt geproefd.

Cheesiest restaurant ever!   The BIg Texan - Amarillo

Cheesiest restaurant ever!

Iets verder richting midpoint ligt Cadillac ranch. Tien Cadillacs zijn in 1974 nose-down begraven door miljonair Stanley Marsh als ode aan route 66.  Neem een spuitbus verf mee en zet je handtekening op een van de auto’s.  Af en toe krijgen ze een makeover, zoals toen ze allemaal roze gemaakt zijn om borstkanker onder de aandacht te brengen.

Cadillac Ranch

 

 

 

 

 

 

Midpoint café

In the middle of nowhere ligt Adrian met zijn beroemde midpoint café.  Ook hier staat een oude auto vol gekrast met teksten van bezoekers.

Midpoint Cafe Adrian-Texas  Oude auto aan route 66

Blijf de I-40 volgen in westelijke richting en rijdt dwars door New Mexico naar Flagstaff. Een kleine studentenstad tussen Tonto National Forest en Grand Canyon National Park. Hier kun je heerlijk bijkomen van alles wat je op route 66 hebt gezien. Je bevindt je tussen een allegaartje van verschillende mensen; studenten, locals, Harley Davidsons en autorijdende route 66ers. De stad heeft een klein centrum waar ’s avonds iedereen samen komt.

Vanaf Flagstaff is het niet ver meer naar Santa Monica beach, het eindpunt van route 66. Maar voordat je daar bent, rijdt je door de prachtige Mojave desert, of zoals het officieel heet: Mojave National Preserve, land van de Mojave Indians.

If you ever plan to motor west,
Travel my way, the highway that’s the best.
Get your kicks on route 66!
(Bobby Troup)

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.