Vive Le Voyage

Goa, de drie leukste plaatsen

Goa is de kleinste deelstaat van India en hier vind je wat je bijna nergens in India vindt: rust en kalmte!  Van noord naar zuid is de staat ongeveer 100 km lang en van oost naar west maximaal 50 km breed. Goa is dé strandbestemming van India. Het heeft een Portugees koloniaal verleden en daardoor heeft Goa een eigen karakter wat niet te vergelijken is met de rest van India. Jaren geleden kwamen er voornamelijk hippies naar Goa, maar tegenwoordig is het voor iedereen leuk om Goa te bezoeken. Je vindt er grote hotelresorts, maar ook de Indiase cultuur en de Portugese geschiedenis.

Het is lastig kiezen dus heb ik hier mijn leukste drie plaatsen beschreven.

palolem

Palolem

Mijn absolute favoriet is Palolem in het zuiden van Goa. Palolem heeft het mooiste strand van Goa. Relaxed, veel low budget accommodaties, kleinschalig, palmbomen, leuke strandtentjes en een uitgestrekt zandstrand zijn de kenmerken van Palolem. Dit is een populaire plaats voor backpackers. Kenmerkend zijn ook de koeien die dagelijks op het strand te vinden zijn. Helaas wordt Palolem steeds populairder en dus ook steeds drukker bezocht.

Tip: bezoek ’s avonds een silent disco. Een unieke ervaring!

Anjuna

Anjuna

Anjuna is één van India’s bekendste badplaatsen. De beroemde vlooienmarkt die hier elke woensdag wordt gehouden is super leuk om te bezoeken. Kenmerkend voor Anjuna is dat het een oude hippie plaats is en dus erg geliefd bij hippies en backpackers. Theekraampjes, yoga scholen en centra voor spirituele workshops domineren hier het straatbeeld. De stranden zijn niet zo mooi als op andere plekken in Goa, maar het is de sfeer die ervoor zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt in Anjuna.

Tip: ook vanuit andere plaatsen in Goa is de vlooienmarkt op woensdag een must visit.

Baga beach

Baga Beach

Het populairste en drukste strand van Goa is Baga Beach. Voor Indiase begrippen is dit een vrijgevochten plek. Hier heb je rijen zonnebedden met parasols. De verkopers van fruit, sigaretten, boeken en dvd’s zijn massaal aanwezig op het strand en in de straten van Baga Beach. De vele strandtenten, die in Goa ‘shacks’ worden genoemd, draaien vaak harde muziek. Op zaterdag is er een Night Bazar. Er zijn genoeg mensen die Baga Beach te westers vinden, maar soms kan het ook best lekker zijn om een paar dagen op een toeristische plek te zijn.

Tip: een avond in de beroemde club Tito’s mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Baga Beach.

Welke periode kun je Goa het beste bezoeken?

De temperaturen zijn het hele jaar rond de 25 en 30 graden. Echter, Goa kent in de maanden juni t/m september de moesson en valt er dus veel neerslag. Het is niet aan te raden om Goa dan te bezoeken. De beste reistijd is van november t/m maart, waarbij het in de periode rond kerst en Diwali erg druk is.

Tip: als je in Baga Beach bent, zoek dan dit bord op. Ik vind het echt het vreemdste bord met strandregels wat ik ooit gezien heb!

Bagabeach

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.