Vive Le Voyage

Granada, de mooiste stad van Nicaragua

Granada in Nicaragua

Bezoek de mooiste en meest romantische stad van Nicaragua: Granada. Het is de oudste koloniale stad van Zuid-Amerika gesticht in 1524 door de Spanjaarden. De mix van Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden is prachtig en het voelt alsof je door een openluchtmuseum loopt.  Geniet ’s avonds van de sfeervolle verlichting, het bruisende leven op straat en de Spaanse muziek die het geheel omlijst. Granada is lange tijd het belangrijkste handelscentrum van Nicaragua geweest vanwege de goede ligging aan Lago Nicaragua.

Houd je camera in de aanslag deze stad is letterlijk en figuurlijk zo kleurrijk en fotogeniek. De gemoedelijk sfeer van Granada maakt dat je graag blijft hangen.

Romantisch, verken Granada per koets

Ontdek Granada via de drie hoofdstraten

Het centrum van Granada is klein en met gemak te voet te verkennen. Neem Parque Central als je herkenningspunt en met de drie hoofdstraten als leidraad zie je al veel van de stad. Ten oosten van de stad loopt Calle Real die je langs verschillende kerken, waaronder Iglesia la Mercad, richting het meer voert. Calle Atravesada loopt ten westen van Parque Central en voert je langs het noordelijk gelegen oude treinstation (een bezoekje waard) naar de markt in het zuiden van de stad. Ten oosten van Parque Central loopt Calle la Calzada richting het meer. Deze straat is bekend vanwege de gezellige barretjes, fijne restaurants en populaire uitgaansgelegenheden. ’s Avonds vermaak je je hier tot in de kleine uurtjes.

Slenter door de kleurrijke straten van Granada

Granada’s Mercado

Een leuke tegenhanger van de ordelijke nette stad vormt Granada’s markt. Begeef je in de drukte en het chaotische van de dagelijkse handel. Dit is namelijk de plaats waar je een stad en haar bewoners echt leert kennen. Koop en proef groente, fruit en lokale lekkernijen. De geuren en kleuren maken je bezoek tot een feestje evenals de vriendelijke inwoners.

Iglesia San Francisco & Iglesia La Mercad

Deze twee kerken zijn het belangrijkste voor de gelovigen van Granada. Zo is de blauwe Iglesia San Francisco (1524) de oudste kerk van Granada. De kerk is verschillende keren in vlammen opgegaan en vakkundig herbouwd. Het is alleen net een verjaardagstaart en dat is de enige klacht van sommige mensen. De witte Iglesia La Mercad (gebouwd tussen 1751-1781) heeft zijn koloniale charme behouden samen met een deel van de originele bell-towers en de voorgevel. Het is voor velen de mooiste kerk van de stad. Neem de moeite om de trappen van de nauwe toren te beklimmen. Geniet boven van een panoramisch uitzicht over Granada en Lago Nicaragua.

Geniet van het leven op straat in Granada. Koop wat lekkers bij één van de vele eetstalletjes

Parque Central/Colón – Het hart van de stad

Een levendige oase met grote bomen midden in de stad. De ideale plek om lekker te relaxen op een bankje. Laat het lokale leven aan je voorbij trekken en op je inwerken. De inwoners van Granada komen hier graag om uit te rusten in de schaduw. Heb je zin in iets lekkers, maak dan je keuze bij de eetstalletjes rondom het park.

Vulkaan Masaya – La Boca del Infierno (“mond van de hel”)

Ben je in Granada bezoek dan ook De Masaya vulkaan. Het is de meest oostelijk gelegen vulkaan van een serie actieve vulkanen die samen de elf kilometer brede Masaya-caldera vormen. In het verleden plaatsten de Spaanse conquistadores een kruis op de rand van de vulkaan en zochten naar goud in de krater. De laatste uitbarsting van de vulkaan was in 1772. In 2001 vond een explosie plaats in de krater, waarbij rotsstukken 500 meter de lucht in geslingerd werden. De laatste kleine erupties vonden plaats in 2008. Masaya is de enige vulkaan op het westelijk halfrond waarbij de kraterrand per auto bereikbaar is. Leer in het museum meer over vulkanen. Laat je imponeren door de natuur en het machtige uitzicht tussen de dampen. Trek stevige schoenen aan voor de steile klim, het wandelpad rondom de kraterrand is pittig.

Een “must” Parque Nacional Volcan Masaya, het eerste en grootste nationale park van Nicaragua (1979)

Nieuwsgierig geworden over Nicaragua, lees ook de blogs: Bluefields, Nicaragua’s Caribische wereld en Isla Ometeppe, reizen tussen water en vuur

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.