Vive Le Voyage

Groepsreis – waarom het tof is om te doen

Groepsreizen hebben niet een erg sexy imago. Hier kwam ik achter toen ik zelf mijn eerste groepsreis boekte en ik dit vertelde aan vrienden en familie.  De reacties waren allemaal geschokt en afkeurend bijna, want een groepsreis is toch saai? Nou ik kan je vertellen dat het grote onzin is. Een groepsreis is erg fijn en ik zou het zo weer doen! Waarom lees je in dit blog.

Het veel gehoorde commentaar

 1. Zit je in zo een mega grote groep en dan blijken die mensen stom te zijn, dan is je vakantie verpest
  Een groep groter dan 20 man is het vaak nooit en het kan natuurlijk dat je bepaalde mensen niet zo leuk vindt. Maar het is heus niet zo dat je op een kluitje zit de hele dag en dus niet om de mensen heen kunt. Verder kun je bij de meeste aanbieders van te voren ook zien wie al in de groep zitten (leeftijd, geslacht). Zo kun je ook bepalen of er naar jouw zin bijvoorbeeld voldoende jongen mensen in zitten en dan pas boeken. En als je hem omdenkt: het kan ook dat er onwijs leuke mensen in de groep zitten en je elke avond tot laat met ze in de bar hangt en de grootste lol hebt. Dit heeft aan onze vakantie zeker wat toegevoegd.
 2. Dat beperkt je dan wel heel erg in je vrijheid
  Die angst hadden wij ook een klein beetje voor wij gingen. Het is een vast programma en dan moet je alles samen doen. Dit is echter in de meeste gevallen helemaal niet zo. Tuurlijk is er een vast programma en doe je dingen samen. Dit programma biedt vaak echter voldoende ruimte om je eigen ding te doen. Wij hebben elke dag de tijd gekregen zelf de stad te verkennen en mochten mee uiteten met de groep of onze eigen avond invullen naar onze wens.
 3. Dat is toch iets voor singles?
  Als ik single zou zijn, zou ik dit zeer zeker doen. Je ontmoet allemaal leuke mensen, maar om nu te zeggen dat dit alleen voor singles is, nee.
 4. Dan zie je alleen maar de standaard dingen. Het is toch veel leuker om je eigen gang te gaan?
  Het is leuk om je eigen gang te gaan, maar hier is ook ruimte voor. Maar in een land dat totaal onbekend is voor je en waarvan je de taal niet spreekt is het toch wel erg fijn als een local je de weg wijst. Het is enorm ontspannen om bij de hand genomen te worden. En je ziet naast de standaard dingen ook dingen waarvan jij niet wist dat het er was, want een local kent de unieke plekjes wel.

Ontspannen en unieke ervaring

Ik heb onze groepsreis naar Cuba ervaren als een totaal ontspannen en unieke reis. Dennis, onze gids, was een Cubaan maar sprak Nederlands. Hij regelde alles voor ons, wist alles, vertelde de meest prachtige verhalen onderweg over de cultuur, gebruiken etc. Wij werden totaal ontzorgd en entertained. En als bewoner van dit prachtige eiland wist hij de meest unieke, écht cubaanse plekjes te vinden. Plekken waar ik als toerist nooit zelf zou komen.

collage groepsreis

Het is dus niet alleen erg ontspannen om een groepsreis te doen, maar ook uniek. Je hoort en ziet dingen die je op een solo reis nooit zou horen of zien. Echt een toevoeging aan je reis!

Ben jij al eens met een groepsreis geweest?

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.