Vive Le Voyage

Guidepal: Een handige (gratis) app voor stedentrips

Verdwalen in een vreemde stad levert meestal de leukste momenten op. Continu de weg kwijt zijn kan juist enorm frustererend zijn. Reisboeken om je te oriënteren zijn ook erg fijn, maar die de hele dag met je mee zeulen is ook niet ideaal. Lang leve je smartphone die je voor vertrek lekker vol kunt zetten met allerlei handige apps. Nog handiger, een app die 60 wereldsteden in één applicatie heeft verwerkt.

De nieuwe (gratis) app van GuidePal geeft handige basic tips om te weten over de cultuur en een stad. Aanraders waar te shoppen, welk gedeelte van de stad te verkennen en de ‘must see’ culturele activiteiten. Hiermee kun je zelf je trip samenstellen. Natuurlijk heeft de app ook per stad een kaart. Handig om de weg terug te vinden en om snel te zien wat er in de buurt zit.

Het fijne van de app: hij kan offline ook gebruikt worden. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je door het gebruik bij thuiskomst een hoge rekening krijgt. Zelf heb de nieuwe app -helaas- nog niet kunnen gebruiken. Vorig jaar wel de app specifiek voor Bangkok, die was op momenten heel handig om te hebben.

mediafile85456

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.