Vive Le Voyage

Halong Bay, the place to be voor een cruise!

Halong Bay is de perfecte plaats voor het maken van een onvergetelijke cruise. In het noordwesten van Vietnam ligt dit prachtige Halong Bay. In deze baai vind je ongeveer 2000 rotsen die uit de zee komen. Het is terecht de meest bezochte toeristische trekpleister van Vietnam en het is er werkelijk prachtig! Je waant je in een decor uit een film.  Er zijn ontelbaar veel eilanden en deze zijn bijna allemaal onbewoonbaar. Halong Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is een absoluut terechte vermelding. Er zijn in Azië slechts twee andere plaatsen waar je dit Karstgesteente ook kunt vinden: Yangshuo in China en Krabi in Thailand.

20141006_100638_1

Hoe kom je er?

Halong Bay ligt op ongeveer vier uur rijden ten oosten van Hanoi. Het is heel gemakkelijk om vanuit Hanoi een een-, twee- of driedaagse tour te boeken naar Halong Bay. Er is voor ieder budget wel een mogelijkheid om hier naar toe te kunnen gaan. De boten variëren in sterren en dus ook in luxe en prijs. Er is ook een mogelijkheid om ook een nacht door te brengen in een hotel op een van de eilanden i.p.v. op de boot. De optie die ik gekozen had koste ongeveer 125 dollar en bestond uit een tweedaagse tocht op een drie sterren cruiseboot. Ik adviseer om wel minimaal een drie sterren boot te nemen, want de kwaliteit van de mindere boten is erg slecht (vlooien) en het eten is ook beperkt/slecht. Overigens zijn bij alle opties de maaltijden inbegrepen, maar de drankjes zijn voor eigen rekening.

Je kunt ook natuurlijk zelfstandig naar Halong Bay gaan en ter plekke kijken wat je wilt doen. De uitvalsbasis is dan het plaatsje Cat Ba. Hiervandaan vertrekken alle cruiseboten en bevinden zich de hotels.

20141006_085134_1

Wat is er te zien en te doen?

Het uitzicht vanaf de boot is eigenlijk al meer dan voldoende om je prima te vermaken op de cruiseboot. Echter stoppen de meeste boten ook bij een eiland waarop je een grot kunt bekijken. Daarnaast bieden bijna alle boten ook de mogelijkheid aan om een uurtje te kunnen kanoën. Als de boten stilliggen is er natuurlijk de optie om de boot af te springen en te zwemmen. Veel boten stoppen ook nog bij een eiland dat bezocht kan worden.

20141005_150333_1 (1)

Waarom een meerdaagse cruise?

Het antwoord is simpel: de zonsondergang en zonsopkomst is spectaculair. Indien je er niet voor kiest om een meerdaagse cruise te maken zul je dit wonder van de natuur niet kunnen aanschouwen. Dus ook al is je tijd beperkt, probeer echt om de tweedaagse cruise te maken met overnachting op een boot. Hier zul je zeker geen spijt van krijgen.

20141006_063217_1

Wanneer te bezoeken?

Halong Bay is het hele jaar te bezoeken. Echter heeft het gebied rond Halong Bay wel te maken met hete en vochtige zomers en droge en frisse winters. In de zomermaanden dien je rekening te houden met regen, maar ook in de overige maanden kan het er regelmatig regenen.

20141006_085013_1

Tips

  • Neem je eigen drinken mee als je op de boot stapt. Let op: er zijn echter ook boten waar dit niet mag. Zoals ik eerder al schreef, is dit meestal niet inbegrepen bij de prijs van de cruise. De prijzen die op de boten gevraagd worden, zijn behoorlijk hoog. Ook kun je drank, chips, sigaretten etc. kopen bij de vele bootjes die langs komen varen en zul je merken dat de prijzen die zij vragen behoorlijk aan de hoge kant zijn.
  • Informeer ook van te voren goed wat precies wel en niet inbegrepen is in de prijs. Ook waaruit het totale programma bestaat.
  • Kijk ook bijvoorbeeld op Tripadvisor wat de referenties van de boot/tourorganisatie zijn.

Lees meer over Vietnam: Saigon – Ho Chi Minh en Hanoi

20141005_165859_1 (1)

 

 

 

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.