Vive Le Voyage

Een bezoek aan magisch Santiago Bernabéu

Alfredo Di Stéfano, Francisco Gento, Manuel Sanchís, Clarence Seedorf en Raúl. Zomaar een greep uit het ensemble van wereldsterren die afgelopen eeuw een hoofdrol hebben vertolkt in het theater dat Santiago Bernabéu heet. En niet te vergeten onze Don Leo, die als trainer in de jaren ’80 De Koninklijke drie maal op rij kampioen maakte. Estadio Santiago Bernabéu is één van de grootste en indrukwekkendste stadions die de voetbalwereld rijk is. Een bezoek aan de stad Madrid is voor de sportliefhebber dan ook niet compleet zonder het zien van een wedstrijd in deze voetbaltempel. Er zijn veel organisaties die deze reizen aanbieden maar het is zelf ook heel simpel te regelen. Hieronder volgen een aantal handige tips ter voorbereiding.

madrid stadion

Kaarten bestellen

Waar ik vooral tegenaan liep was het feit dat ik bij veel reisorganisaties niet zelf kon bepalen waar in het stadion ik wilde zitten. Sommige organisaties bieden verschillende prijscategorieën zitplaatsen aan, alleen dan nog moet je toch maar afwachten waar in het stadion je precies terecht komt. En een slechte plek in het stadion is toch jammer voor een trip waar je waarschijnlijk al lang naar uitkijkt. Via www.ticketmaster.es kun je gemakkelijk zelf kaarten bestellen en bepalen welke stoel je wilt zitten. Ongeveer één week voor de wedstrijd plaatsvindt gaan de kaarten in de vrije verkoop. Vanaf dit moment is het mogelijk om je kaarten te bestellen. Het best is om rond die periode de site goed in de gaten te houden. De tickets variëren van €35 tot €125. Voor rond de €60 heb je een mooie plek op de tweede ring.

Voor het bestellen van de kaarten is het handig als je in bezit bent van een creditcard. Na je bestelling krijg je een bevestiging per mail die je het best voor de zekerheid mee kunt nemen. In Madrid zijn er zat verkooppunten, o.a. bij het stadion, je stopt je creditcard in het apparaat en je kaartjes komen tevoorschijn. Mooi systeem!

Tip: Wedstrijden in Spanje kunnen op zaterdag of zondag gespeeld worden. De definitieve datum wordt ongeveer 10 dagen van tevoren bekend gemaakt. Dit heeft te maken met de TV rechten voor het Spaanse voetbal. Wie betaalt, bepaalt… Het is dan ook aan te raden om je vliegticket te boeken van vrijdag t/m maandag, zodat je niet in het vliegtuig terug naar huis zit als de wedstrijd een dag verplaatst wordt.

madrid stadion

Bereikbaarheid

Madrid heeft een groot metronetwerk en ook het stadion is goed bereikbaar per metro. Pak lijn 10 op Plaza de España in het centrum van Madrid en stap uit bij halte Santiago Bernabéu. Dit is prima te doen en neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

De sfeer is gemoedelijk en de mensen beschouwen het echt als een avondje uit. In het vak waar ik zat kwamen in de rust de ‘botas’ (ouderwetse drinkzak voor wijn) tevoorschijn met de bijbehorende tapas, meegenomen door de lokale supporters. Kortom een wedstrijd van Real Madrid is een bijzondere en speciale ervaring.

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.