Vive Le Voyage

Helikoptervlucht over de Victoria Falls

Er zijn van die dingen die je minstens één keer in je leven gedaan moet hebben. Een helikoptervlucht is daar één van. Een vlucht in een helikopter stond dan ook hoog op mijn bucketlist. Wat is nu een betere plek voor een helikoptervlucht dan de Victoria Falls, één van de spectaculairste watervallen ter wereld. Mijn reis door Zuidelijk Afrika kon ik niet beter beginnen dan met een vlucht boven de Victoria Falls.

Victoria Falls

De Victoria Falls liggen in Zambezi, het grensgebied tussen Zimbabwe en Zambia. Het is mogelijk om vanuit Zimbabwe en Zambia het Nationale Park Victoria Falls te bezoeken. In het Nationale Park Victoria Falls kan je via een wandelroute de watervallen vanaf diverse kanten bekijken. De waterval is werkelijk adembenemend. Door een breedte van 1.6 kilometer en de 1000 kubieke meter aan water die per seconde 100 meter naar beneden stort, wordt de Victoria Falls ook wel gezien als één van de spectaculairste watervallen ter wereld. Bij hoog water in het natte seizoen van maart t/m mei is het zelfs de grootste waterval ter wereld. De verschillende tussen eilandjes staan dan namelijk onder water. Dit is niet het geval in de droge maanden van augustus t/m december.

De helikoptervlucht

Omdat mijn reis van start is gegaan in Zimbabwe, heb ik er voor gekozen om in de plaats Victoria Falls in Zimbabwe een helikoptervlucht te boeken. Het is ook mogelijk om in Zambia een vlucht met een helikopter te reserveren. Er zijn twee soorten vluchten. Een korte vlucht van circa 13 minuten en een lange vlucht van circa 26 minuten. Kies je voor de korte vlucht, dan vlieg je alleen over de watervallen heen. De piloot laat je vanaf diverse kanten zien hoe imposant de waterpartijen er vanuit de lucht uitzien. Je beseft dan gelijk hoe nietig je bent ten opzichte van de overweldigende watervallen.

Tijdens de lange vlucht vlieg je na de Victoria Falls door naar het Zambezi National Park dat grenst aan de rivier de Zambezi. Hier kan je vanuit de lucht het Afrikaanse wild life spotten zoals olifanten, zebra’s, nijlpaarden, giraffen en buffels.

Kosten

Op Parkway Drive in Victoria Falls bevinden zich diverse toeristenkantoren waar je een helikoptervlucht kan boeken. Dit kan enkele dagen van te voren of op de dag zelf afhankelijk van het seizoen. Shearwater is één van de toeristenkantoren waar je een vlucht kunt boeken. De prijs voor een vlucht van 13 minuten is $ 150,- en voor de lange vlucht betaal je $ 285,-. Wil je een transfer vanaf je hotel boeken, dan wordt er circa $ 12,- in rekening gebracht. Het vliegveld ligt op circa 5 minuten rijden van het centrum.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.