Vive Le Voyage

7 to do’s voor een onvergetelijke herfstvakantie

To do tijdens de herfstvakantie in Nederland

De herfstvakantie komt er bijna aan! Dit keer geen reis naar het buitenland? Geen zorgen, want er is genoeg te doen in ons mooie kikkerlandje Nederland! Hieronder staan zeven culinaire en lokale to do’s voor een onvergetelijke week!

1.Voel je vrij bij Buitenplaats Plantage

Geniet, ontmoet en verbind bij de Buitenplaats Plantage in het dorpje Vogelenzang, vlak bij Haarlem. Dit slow food restaurant serveert organische, biologische én fair trade producten en werd al geprezen in het magazine van niemand minder dan Jamie Oliver!

Vogelenzang | Het gehele jaar geopend | €€ 

To do tijdens de herfstvakantie in Nederland

2. Tijd voor creativiteit

Ben je wel toe aan een beetje cultuur in de herfstvakantie? Dan is de Dutch Design Week iets voor jou! Een week vol exposities, muziek en activiteiten. Over Dutch Design gesproken, wist je dat 2017 het jaar is van De Stijl? Bekijk het programma voor evenementen tijdens de herfstvakantie in Nederland.

Eindhoven | 21 tot en met 29 oktober | €11,50 voor studenten, €19,00 regulier 

3. Dansjes wagen op ADE

Cultuur snuiven, maar dan anders. ADE, Amsterdam Dance Event, is een vijfdaags festival dat door heel Amsterdam elektronische muziek laat klinken. Er is voor ieder wat wils en er zijn ook gratis evenementen gedurende het festival.

Amsterdam | 18 tot en met 22 oktober | Prijzen verschillen per activiteit

4. Een avondje uit bij de Verkadefabriek

Een gezellig avondje uit in de koekjesfabriek van Verkade is voor iedereen! Geniet van een geselecteerd hoofdgerecht van de kaart en ga na afloop naar je favoriete film toe. Meer een fan van cabaret? Ook Youp van ‘t Hek speelt een show tijdens de herfstvakantie!

Den Bosch | Elke maandag en dinsdag | Food&Film arrangement €20,50 

5. Lunchen tussen het groen bij Villa Augustus

Verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin direct op je bord? Bij Villa Augustus kan het allemaal, want hier geniet je midden in de groentetuin van een afternoon tea of diner en zie ‘s avonds de zon in het Wantij zakken.

Dordrecht | Het gehele jaar geopend | €-€€

To do tijdens de herfstvakantie in Nederland

Het is ook leuk om dit te combineren met een overnachting in de watertoren tijdens de herfstvakantie in Nederland!

To do tijdens de herfstvakantie in Nederland

6. Oktoberfest Sittard

‘Het grootste najaarsfeest van het zuiden’. En dat niet alleen, dit oktoberfeest in Sittard behoort tot een van de tien beste oktoberfeesten van de wereld volgens National Geographic. Bijzijn is meemaken!

Sittard | 13 tot en met 18 oktober | Prijzen verschillen per locatie  

7. Aloha, nét iets anders dan de rest

Aloha is alles wat je zoekt in een unieke plek! Een bar, restaurant, stadspark, koffiebranderij én terras gevestigd in het oude zwemparadijs Tropicana! En dan heb je ook nog uniek uitzicht over de Maas, dus perfect voor de druilerige dagen in de herfstvakantie!

Rotterdam | Het gehele jaar geopend | €€ 

To do tijdens de herfstvakantie in Nederland
Fotograaf: Sophie van den Hoek

Waar wacht je nog op? Ga de lokale en culinaire kant van Nederland ontdekken en laat je verbazen! Er is genoeg te beleven!

Dit blog is geschreven door gastbloggers Tessi Hengst & Michelle von Nuland, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.