Vive Le Voyage

Het bruisende uitgaansleven van Sydney

Mijn blogs over Sydney zouden niet compleet zijn, als ik niet over het bruisende nachtleven zou schrijven. Gedurende de week is het moeilijk om drukbevolkte kroegen te vinden, zoals een local me vertelde: “Wij gaan dan gewoon niet op stap”. Ja er zijn kroegen open, maar het is anders dan in het weekend. Op donderdag is er een place to be waar het wel heel druk is: Ivy. De entrée van deze discotheek is op die dag gratis, en niet alleen Hollanders zijn daar blijkbaar gek op. Deze club met zeven verdiepingen geeft iedereen de kans om los te gaan op zijn favoriete muziek.

Als de einde van de werkdag op vrijdag nadert, merk ik dat iedereen excited raakt. Want dat betekent maar een ding: after drinks! Hoe kun je nu beter het weekend inluiden, dan door alvast te starten met je favoriete drankje direct na het werk? Precies. Er is geen betere optie. Ik vind persoonlijk dat we dat in Nederland meer zouden moeten doen.

Ontdek het nachtleven van Sydney

En dan… Dan raakt deze stad vol met jongeren die samen de stad gaan verkennen. Je zou elke week naar dezelfde kroeg kunnen gaan, maar Sydney is zo groot dat je misschien wel voor jaren nieuwe kroegen kunt uitproberen in het weekend. Backpackers zijn in grote getalen te vinden bij de Scary Canary, of de Side Bar. Heb je zin in een oldschool avond (waar je dus verwelkomd wordt door meiden met rolschaatsen aan!), ga dan naar The Soda Factory. Heb je zin in een goed glas wijn? Dan is The Winery wellicht wat voor jou!

Place to be als je in het weekend uitgaat in Sydney

De echte uitgaanslocaties van Sydney zijn Darling Harbour en Crown Street. Hier kun je letterlijk elke kroeg binnenlopen, en er zijn mensen te vinden. De jeugd hier in Sydney is niet te spreken over de lock out. Na 01:30 uur kom je namelijk nergens meer binnen. Oh en vergeet je ID, rijbewijs of paspoort niet. Zonder legitimatie kom je absoluut niet binnen. Regels zijn regels…

Oh en ga trouwens niet uit van Hollandse prijzen tijdens het bestellen van je drankje. Een glas bier of wijn kost al snel zo’n 9 dollar. Geniet er dus maar extra goed van! Maar dat moet sowieso goed komen als je een avond op stap gaat in deze stad. We hebben het hier namelijk wel over Sydney.

IvySydney

SodaFactory

Soda Factory

Soda Factory

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.