Vive Le Voyage

Het fotogenieke Zhangjiajie

Toen ik mijn reis naar China aan het voorbereiden was, was ik er snel aan uit dat een bezoekje aan het natuurgebied van Zhangjiajie niet mocht ontbreken tijdens mijn rondreis. Hoe weer informatie ik op internet opzocht en hoe groter de hoeveelheden foto’s werden die langskwamen tijdens mijn research, hoe enthousiaster ik werd. Ik moet eerlijk toegeven dat na mijn bezoek aan Zhangjiajie mijn enthousiasme alleen maar groter is geworden!

Een waar sprookje

Mijn bezoek aan de unieke bergen van The National Forrest Park in Zhangjiajie was een waar sprookje. De futuristische bergen die uit de grond oprijzen in combinatie met de honderden prachtige, kleurrijke vlinders, heldere rivieren, vele watervallen en wilde aapjes maken het natuurgebied een paradijs zoals je vaak alleen in films mag aanschouwen. Ik kan dan ook zeggen dat dit park zeker in mijn top 3 staat van bestemmingen in China. Zhangjiajie monkey national forrest park

De wilde aapjes

Mijn tocht door het tropisch regenwoud duurde 2 dagen. Vanaf het centrum van Zhangjiajie had ik via het hostel een busje geregeld dat mij rechtstreeks naar het park bracht. Hier kun je een entreeticket kopen dat voor een verblijf van 4 dagen geldig is. Vanaf dat punt begint de tocht pas echt. Zodra je het park in loopt, laat je de drukte van alle Chinese steden achter je. Binnen een mum van tijd sta je midden in het park en word je omringt door tientallen wilde aapjes. Dit moment was voor mij als fotografie- en groot dierenliefhebber erg bijzonder! Terwijl je door het park loopt zie je regelmatig boven je hoofd schaduwen bewegen. De aapjes zijn erg nieuwsgierig en volgen je tijdens je wandeltocht terwijl ze van grote hoogte van boom naar boom slingeren. De aapjes zien er erg schattig uit maar ik raad iedereen toch af ze te aaien of te voeren, ze kunnen namelijk erg brutaal zijn en soms ook bijten.

Het verbluffende uitzicht

Ondanks de pracht en praal om mij heen was de tocht naar de top van de berg een zware tocht. Mijn klim was half juli en het was een erg warme dag. Omdat het park een tropisch regenwoud is, is het klimaat erg vochtig en warm. Met de nodige pauzes kun je in een klim van een uur of 3 de top van de berg bereiken. Je loopt hierbij via een steile trap omhoog dwars door het regenwoud. Je komt tijdens de wandeling allerlei bijzondere insecten en hagedissen tegen. Als je geluk hebt zie je onderaan de rotsen in het donker soms zelfs vleermuizen hangen. Als je boven aankomt is het uitzicht werkelijk verbluffend en daarom de vermoeiende en vooral warme klim volledig waard!

Zhangjiajie bergen

Een overnachting in het natuurgebied

Het is erg leuk om een nacht te verblijven in een van de hostels in het natuurgebied. Zo heb ik overnacht in het Bajie Youth Hostel. Het hostel is erg simpel maar ook erg gezellig en prima voor een verblijf van een nacht. Het hostel is makkelijk te bereiken met een van de shuttle bussen die bovenaan de top van het gebergte om het half uur rijden. Deze bussen stoppen op een paar honderd meter van het hostel waardoor het erg makkelijk te bereiken is.

De zonsopkomst

De volgende ochtend ben ik om 5 uur s’ochtends vertrokken voor een korte hike van een half uur naar een uitkijkpunt. Vanaf dit uitkijkpunt heb ik samen met nog veel meer reizigers de zonsopgang mogen aanschouwen. Bij een bezoekje aan dit gebied is dit een echte must! Het uitzicht was oogverblindend en zorgde voor nog veel meer fotogenieke momenten in het gebergte van Zhangjiajie. De mist hing laag tussen de bergen en zorgde wederom voor een sprookjesachtig-effect, werkelijk prachtig!

Sunrise Zhangjiajie

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

1 Comment

  1. Suus

    11 augustus 2016 at 21:12

    Anne-Floor!

    Zó tof, ben benieuwd naar nog meer verhalen!
    Ik baal ondertussen nog even lekker door dat ik niet met jullie meekon haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.