Vive Le Voyage

Het geboortehuis van Sigmund Freud

Tijdens een bezoek aan het Tsjechische Moravië mag een bezoek aan Pribor, waar het geboortehuis van Sigmund Freud is gevestigd, niet ontbreken. In het familiehuis kom je alles te weten over het vroege leven van Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse.

Sigmund Freud

Op 6 mei 1856 werd Sigmund Freud geboren als zoon van een Joodse wolhandelaar. Omdat het bedrijf van zijn vader failliet ging, verhuisde het gezin al snel na de geboorte van Freud naar Wenen waar hij bijna 80 jaar heeft gewoond. In 1899 publiceerde Freud het boek ‘Die Traumdeutung’. Dit werk maakte hem en de psychoanalyse beroemd. Ondanks dat de theorieën en methodes van Freud vandaag de dag nog steeds omstreden zijn, wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20ste eeuw.

Sigmund Freud

Sigmund Freud

Het geboortehuis

In het huis waar Sigmund Freud is geboren en 3 jaar van zijn leven heeft gewoond, is sinds 2006 een klein museum gevestigd. In een korte video vertelt Freud over de eerste jaren van zijn leven en het meisje waar hij al op jonge leeftijd zijn hart aan is verloren. De audiotour neemt je vervolgens mee in het verdere leven van Freud en de ontwikkeling van de psychoanalyse. Natuurlijk mag de sofa hier niet ontbreken. De sofa die een grote rol heeft gespeeld in de loopbaan van Freud. Je kan zelf plaatsnemen op de replica voor het huis.

Het geboortehuis van Sigmund Freud in Pribor

Het geboortehuis van Sigmund Freud

De sofa van Sigmund Freud

In het geboortehuis

De sofa van Sigmund Freud

De sofa van Sigmund Freud

Pribor

Met slechts een paar honderd inwoners is Pribor met recht een klein dorp. De licht glooiende straten waar de huizen veelal in pasteltinten zijn geschilderd, geven Pribor een schilderachtige uitstraling. Helemaal op zondag als de zondagsrust in ere wordt gehouden. Je ziet dan alleen op het dorpsplein een aantal dorpelingen lopen.

De straten van Pribor

De straten van Pribor

Openingstijden en tickets

Het huis van Sigmund Freud is het hele jaar open van dinsdag tot en en met regelmaat worden er tentoonstellingen georganiseerd.

Tip: combineer het geboortehuis van Sigmund Freud met een bezoek aan het industriële erfgoed in het naastgelegen Ostrava.

Deze inspirerende reis is mogelijk gemaakt door Czech Tourism.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.