Vive Le Voyage

Het koffietentje bij Bondi Beach waar je kunt ontsnappen aan de hectiek

Terwijl ik aan het genieten ben van een overheerlijke take-away koffie, start ik met het schrijven van deze blog. In Sydney is het vrijwel onmogelijk om aan het einde van de dag het licht uit te doen, zonder dat er cafeïne door je bloedbaan heeft gestroomd. Op elke hoek van de straat is een koffieshop te vinden. Meestal is het dan ook nog een geweldig concept. Zo staan echte baristas bijvoorbeeld op de traditionele wijze slow koffie te bereiden. Als een tent in Sydney niet tot in de puntjes is verzorgd, dan zal je daar geen klanten zien. Want op de volgende hoek van de straat zit alweer de volgende hotspot… Oh en dan heb ik er nog niet bij verteld dat de inwoners van Sydney juist zeggen dat Melbourne de échte koffiestad is van Australië.

Uit de talloze koffieshops wil ik een bijzonder koffietentje met jullie delen.

Chapter One – Bondi Beach

Dit relaxte koffietentje ligt direct aan Bondi Beach. De eigenaren van Chapter One zijn zich heel bewust van de combinatie van het eten, het drinken, de vibe en het verhaal achter het concept. Gedurende de week kun je er al terecht vanaf half zeven in de ochtend en in het weekend staat het team zelfs al om zes uur voor je klaar. Koffie, koffie, en nog meer koffie, en dan, als de koffietijd echt voorbij is, verandert deze hippe tent in een bar. Dan mag je kennismaken met een belangrijk eerste hoofdstuk van de eigenaren. Ze serveren namelijk Crooked River wijn, en laat dat nu net de plek zijn waar ze elkaar het ja-woord gaven.

Trend

Chapter One geeft je de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukke en energieke vibe in Bondi. Je voelt je direct thuis als je binnenkomt, en hebt alle ruimte om het op jouw manier comfortabel te maken. Doordat ze jouw meenemen naar een bijzonder moment uit hun leven, is het erg toegankelijk en heb je het idee een band te hebben met het personeel. De Economy of Emotion wordt het ook wel genoemd: de zoektocht naar emotionele verbindingen. Voilà.

Chapterone3

Chapterone4

Chapterone6

Chapterone7

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.