Vive Le Voyage

Highlights van Dubai

Highlights van Dubai

Dubai wordt een steeds populairdere bestemming voor zonaanbidders en stedentrippers. Welke Highlights van Dubai mag je niet missen? De top 5 van de must do’s in Dubai:

Bezoek de Burj Khalifah

Met maar liefst 828 meter is dit het grootste gebouw ter wereld en vanuit heel Dubai zie jij deze indrukwekkende toren overal boven uit steken. Je kan de Burj Khalifah bezoeken door een ticket te kopen voor het observatieplatform At The Top. Deze bevindt zich op de 124ste verdieping en is met een hoogte van 421 meter het hoogste publiek toegankelijke observatieplatform te wereld. At The Top biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Het is verstandig om vóóraf je ticket met time frame online te kopen, want een ticket ter plaatse voor directe toegang is drie keer zo duur. De tickets zijn online te koop op deze website. De beste tijd om deze highlight van Dubai te bezoeken is ongeveer één uur voor zonsondergang. Dit is ook de tijd die als eerste is uitverkocht. Houdt er rekening mee dat het door drukte en strenge veiligheidscontroles ongeveer een half uur duurt voordat je boven bent. De ingang van At The Top is in de Dubai Mall en dus ideaal te combineren met wat winkelen en de fontijn show.

Woestijn safari in Dubai

Woestijnsafari in Dubai

Een woestijnsafari is de populairste dagtrip in Dubai en is zeker de moeite waard. Je crosst niet alleen met een 4WD-auto over de zandduinen van de woestijn, maar je kan ook zelf quad rijden en sandboarden. Grofweg heb je de keuze uit twee soorten woestijnsafari’s: Een sunset safari of een ochtendsafari. Bij de sunset safari is ook een diner in een “traditioneel” bedoeïenen kamp inbegrepen. Dit is ook de meest gekozen safari. Ga je liever in een kleine groep kies dan voor de ochtendsafari!

Shoppen in de Dubai Mall

Dubai is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van populairste shopbestemmingen. Het heeft zelfs een jaarlijks shopping festival. Alle grote internationale merken zijn wel ze vinden in één van de bijna ontelbare shopping malls. Ook zullen de winkelcentra door de verkoelende airco’s een fijn toevluchtsoord zijn tijdens één van Dubai’s vele snikhete zomerdagen.

Naast shoppen zijn er ook veel andere dingen te doen in een shoppingmalls van Dubai. Bijvoorbeeld skiën in de grootste indoorskibaan te wereld of schaatsen op een schaatsbaan van olympisch formaat. Het winkelcentrum dat je zeker niet mag missen is de Dubai Mall: met een vloeroppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante kilometer is dit de grootste mall ter wereld. Je kan hier  je dagje winkelen zelfs afsluiten met de grootste fontein show ter wereld. De show start vanaf 18.00 ieder half uur. Tip: De meeste mensen bekijken de show direct bij de uitgang van de mall, maar een betere en rustigere plek  is rechts aan de overkant van de  dubbele brug.Bootjes 1 van de highligts in Dubai

Oud Dubai / Burj Dubai

Ja, ook Dubai heeft een ‘oud’ stadscentrum. Het oude gedeelte van Dubai (ook wel Burj Dubai) bevindt zich rondom de Dubai Creek en geeft je een realistischer beeld van het echte leven in het Midden-Oosten. Rondom de Dubai Creek vind je verschillende Souks (overdekte markten), waarvan de goud- en textiel souk het meeste de moeite waard zijn. Om van de ene kant van de Creek naar de andere kant te gaan, kan je gebruik maken van de traditionele Abra’s. Deze bootjes brengen  je voor maar 2 Dirham ( €0,40) naar de overkant.

Palm Jumeirah

De Palm Jumeirah, een schiereiland in de vorm van een palm, is misschien wel het bekendste bouwwerk van Dubai. Dit palmeiland is de kleinste van de drie palmeilanden, maar wel de enige welke al gereed en bebouwd is. Het eiland is het makkelijkste te bezoeken met de speciale Palm Monorail. Deze is alleen (nog) niet aangesloten op het metro netwerk van Dubai. Op het einde van het palmeiland staat het imposante Atlantis hotel wat zeker een foto momentje waard is. Naast het dit hotel bevindt zich het waterpretpark Aquaventura.

Tip: Emirates biedt regelmatig goedkope tickets vanaf Amsterdam naar bijna elke grote bestemming in de wereld, vooral Azië. Zonder bijkomende kosten bij je vliegticket kan je een stop-over maken van een paar dagen in Dubai. Hiervoor gebruik je de optie “multiple destinations” bij het boeken van je ticket.

Deze blog is geschreven door gastblogger Niels van der Heijden.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *