Vive Le Voyage

De HighLine & Meatpacking District New York

Ik ben de afgelopen jaren meerdere keren in New York geweest en elke keer was de ervaring weer geheel anders. New York is een stad die ieder wat te bieden heeft: uitgaan, shopping, cultuur en avontuur. Wat mij het meest aantrekt aan New York is de architectuur van de stad, de feel van de verschillende buurten; ik vind het heerlijk om lekker rond te lopen in New York. Daarom zijn mijn favoriete wandeling & buurt de High Line & het Meatpacking District.

De High Line route

highline1 highline2

De High Line is de mooiste wandeling in New York. Het is een oude spoorweg die is omgebouwd is als park en wandelroute in west Manhattan, naast de Hudson River. Ik raad je aan in het noorden van de route te beginnen (West 34 street) om te eindigen in het Meatpacking district in zuid-west Manhattan. De route loopt voornamelijk door de buurt Chelsea en laat verschillende stijlen van architectuur, design en stad zien. Het is een heerlijke wandeling om te maken die ongeveer 2 uur duurt. Neem je tijd, ga lekker even zitten om te kijken naar de mooie gebouwen en het stadsleven.

highline5

Als je een NY Pass hebt, kan je gratis een Highline tour boeken. Doen! Dan leer je veel over de historie, het design en New York zelf. Ik vond het super informatief. De tour begint en eindigt bij de Chelsea Market.

Chelsea Market

highline4

De Chelsea Market is een leuke markt liggend aan de High Line, midden in de Meatpacking District. Heerlijk eten van verse kreeft en andere vis, tot cupcakes en koekjes tot lekkere vegetarische opties. Je kan er ook pop-up stores met leuke art spullen en andere winkeltjes vinden; heerlijk om een uurtje door te brengen. Ik ben gek van de vismarkt, en heb daar toch stiekem wel een paar chowders en kreeftjes naar binnen gewerkt. Yum.

Meatpacking District

Deze buurt was van de 18e tot de 20e eeuw bekend vanwege de grote vleesindustrie die hier was gelokaliseerd. Het industriële gevoel van deze tijd komt nu goed tot uiting in de hippe gebouwen en markten die zich hier nu huisvesten. Deze buurt heeft een boel upscale (toch wat prijzigere en hippe) restaurants zoals Tao downtown en fashion brands zoals Diana von Furstenberg. Het is de mooiste buurt om lekker rond te lopen, hip New York te bekijken en te genieten van lekker eten en cultuur.

Recent is het Whitney Museum of American Art heropend; een bezoekje waard. Enjoy!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.