Vive Le Voyage

De drie hipste eettentjes van Leiden

Ben jij student of iemand die altijd te vinden is in de meest hippe tentjes, dan is Leiden zeker een aanrader voor een dagje uit. Wij hebben de drie hipste eettentjes op een rij gezet.

1. Lot en de Walvis

Ben je een weekendje in Leiden en heb je tot de vroege uurtjes gedanst in de kroeg, maar heb je zondag alweer veel te doen, dan moet je zeker Lots Recovery Breakfast proeven. Dit ontbijt heeft alle middelen die je nodig hebt om over je kater heen te komen. Proef de heerlijke pancakes of wil je liever gezond doen dan zijn er ook genoeg gezonde sapjes. Het leuke is dat deze hippe tent aan de mooiste haven ligt.

Tip: Ga voor 15 euro onbeperkt te ontbijten. Hierbij is een reservering is noodzakelijk. Ook is het handig om te weten dat het ontbijt van 09:00 tot 12:00 is.

leiden-de-hipste-tent-aan-de-haven

2. Vlot Grand cafe

Heb je altijd een keer willen lunchen op een boot? En wil je een keer het ultieme strandgevoel ontdekken in mooie binnenstad? Bij Vlot Grand cafe is dat zeker mogelijk! Vanuit de boot beleef je het relaxte Leidse grachtenleven. Je kunt een heerlijke hamburger eten of je kunt de uitdaging aan gaan om de enige echte  huisspecialiteit te proberen namelijk: ‘de Bombé van zalm’. Dit hippe tentje werkt met biologische streekproducten, waardoor je kunt verwachten dat je lunch uit de verste streekproducten bestaat. Wil je de Leidse binnenstad vanaf het water bekijken? Twijfel niet en ga een keertje in de middag lunchen op de hipste boot van Leiden.

leiden-koffie-drinken-op-de-hipste-boot

3. La soul

Ben jij altijd wel nieuwsgierig geweest naar Soul food of ben jij een hamburger liefhebber dan moet je zeker een keer eten bij de hipste soulfood tent van Leiden. Deze tent biedt het typische soul food aan uit de meest Zuidelijk staat Louisiana. Ben je een keertje op woensdagavond in Leiden dan moet je zeker naar Soul XL avond.  Je kunt die avond voor maar 12 euro de heerlijke Mcsoulburger eten. Ook voor de spareribs fans onder ons kunnen voor 12 euro een heerlijke XL portie spareribs bestellen. Wanneer je plannen hebt om een weekend te blijven in Leiden kun je vrijdagavond je weekend beginnen met een cocktail voor maar 5 euro.

Pak de auto of de trein en ontdek de binnenstad van Leiden!

Deze blog is geschreven door gastbloggers Nina en Hannah. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

1 Comment

  1. 't Bakkie

    29 december 2016 at 17:31

    Oeeh! Lot en de Walvis ziet er erg leuk uit!
    X. Naomi & Maja

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.