Vive Le Voyage

In een luchtballon boven Granada

Een geweldige manier om Granada en omgeving te bekijken is door er met een luchtballon boven te zweven. Dit is een onvergetelijke en toffe ervaring. Het gebied rondom Granada is adembenemend mooi en dat is toch écht het beste te zien vanuit de lucht. Een ballonvaart meemaken in Granada is een uur lang genieten van een magisch mooi uitzicht. Naar mijn mening het mooiste uitzicht van héél Spanje. Ik heb genoten van iedere seconde in de luchtballon en het was een uur van ultiem geluk voor mij. Zo blij dat ik dit gedaan heb!

Wat zie je vanuit de luchtballon?

 • Het gebied rond Guadix is de grootste nog bewoonde ‘grotregio’ van Europa, met ongeveer 2000 grotwoningen, allemaal in wisselende staat van onderhoud. De meeste grotwoningen zijn wit of lichtblauw gekalkt en door hun dikke muren is de temperatuur in deze woningen het hele jaar door ongeveer 19 graden. Ideaal met de hitte in de zomer. Super interessant om dit dorp vanaf boven te kunnen bekijken!
 • De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is de Sierra Nevada na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Dit is een wandel- en skigebied. Het spreekt voor zich dat het geweldig is om dit natuurgebied van bovenaf te bewonderen.
 • De zonsopkomst is natuurlijk altijd mooi, maar de zon zien opkomen vanuit een luchtballon met de Sierra Nevada op de achtergrond overtreft alles.
 • De 360 graden panoramische uitzichten, zo ver als je kunt kijken, zijn spectaculair. Aan de ene kant zie je een stadje en landbouwgebieden en aan de andere kant bergen en grotwoningen.
 • Het Alhambra is een wereldberoemd bouwwerk, wat in de 13e / 14 e eeuw een fort/paleis/citadel/huis was voor de sultans en aanhang. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is schitterend. Van bovenaf zie je perfect hoe imponerend en mooi dit bouwwerk is.

De ballonvaart

Rond zes uur in de ochtend word je opgehaald in je hotel in Granada en ga je naar een plek waar de luchtballon zal opstijgen. Dit is ongeveer een uurtje rijden vanaf de stad. Jij krijgt een korte veiligheidsbriefing en daarna worden de ballonnen opgeblazen en kun je in je mandje klimmen. Dit mandje is geschikt voor maximaal tien personen. Vervolgens stijgt de ballon op en zweef je ongeveer een uur boven dit geweldige gebied. En er is maar één ding wat je kunt denken: wat is de wereld mooi zo vroeg in de ochtend! Al helemaal gezien vanaf een paar honderd meter boven de grond. Het hele uur van de ballonvaart ervaar je serene rust. De piloot zorgt ervoor dat de luchtballon soms wat stijgt of zakt, maar het is uiteindelijk natuurlijk de wind die de vliegrichting bepaald.

Wat is er zo leuk aan een ballonvaart?

Vaak wordt gedacht dat een ballonvaart eng is, maar dat is absoluut niet zo. Voor de mensen met hoogtevrees is het ook een aanrader om een keer te beleven. Doordat het uitzicht heel panoramisch is en je géén contact met de grond hebt, valt de hoogtevrees echt mee. Het speciale aan een ballonvaart is dat alles in slowmotion lijkt te gaan en dat is bijna iets magisch om te ervaren. Wat ik ook erg leuk vond om te zien, is hoe de dieren op een luchtballon reageren. Ze gaan namelijk rennen en mensen op de grond zwaaien allemaal naar boven. Nog een mooi bijkomend voordeel is dat je op het tempo van de wind mee zweeft en daardoor is het in een luchtballon altijd windstil aan en dus ook niet koud.

Heb jij weleens in een luchtballon gevlogen? Ik ben benieuwd waar en wat je ervan vond!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Anoniem

  23 maart 2018 at 11:30

  Hi!

  Met welke organisatie heb je deze ballonvlucht gemaakt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.