Vive Le Voyage

Kasteel Hluboká: de ideale trouwlocatie in Tsjechië

Trouwen in een kasteel, welke meisje droomt er niet van? Het kleine meisje kwam in mij naar boven toen ik kasteel Hluboká bezocht. Wat een prachtig bouwwerk! Als ik in Tsjechië zou wonen, dan zou ik in Kasteel Hluboká willen trouwen. Het kasteel is in de 13de eeuw opgericht als Koninklijk kasteel door Koning Přemysl Otakar II. Het is één van de mooiste en meeste bezochte kastelen in Tsjechië. En dat is niet zo gek. Het is werkelijk schitterend! Als je er rondloopt, lijkt het net alsof je in een sprookje bent beland. Het is een must visit als je op vakantie bent in Tsjechië.

Het kasteel ligt een kleine twee uur rijden van Praag. Je kunt er vier verschillende rondleidingen volgen: de ceremoniële kamers, de privé kamers, de mega grote keuken of de toren van het kasteel. Beelden zeggen meer dan woorden:

Kasteel Hluboká

Binnenplein Kasteel Hluboká

Binnenplein Hluboká

Kasteel Hluboká interieur

Kasteel Hluboká binnenin

Kasteel Hluboká binnenhuis

Kasteel Hluboká wapenkamer

Keuken Kasteel Hluboká

Kasteel Hluboká keuken 

Tip;: Het kasteel is op verschillende tijden open, zorg ervoor dat je dit van tevoren hebt gecheckt.

Tip: Combineer een bezoek aan het kasteel met een overnachting in het nabij gelegen hotel Stekl. De kamers zijn prachtig met name Royal Suite. Als je hier verblijft voel je je Koninklijk.

De reis naar Zuid-Bohemen is mogelijk gemaakt door Czech Tourism. Bedankt voor de ervaring!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

1 Comment

  1. CzechTourism Benelux

    11 november 2015 at 14:44

    Mooi verhaal, leuke details en prachtige foto’s :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.