Vive Le Voyage

Kazimierz, eten en drinken in de voormalige Joodse wijk van Krakau

In een onbekende stad is het altijd lastig goede restaurants te vinden die niet overspoeld zijn met toeristen. Tijdens mijn bezoek aan Krakau kwam ik er al snel achter dat de leukste restaurants en cafés zich in Kazimierz bevinden.

Singer café

Aan Plac Novy zitten verschillende cafés en restaurants. Het Singer Café kan je niet missen vanwege de tafels gemaakt van de bekende Singer naaimachines. In het café en op het terras hangt een ongedwongen sfeer waar locals en toeristen samenkomen. Let op, er is hier self service.

Singer Cafe

Warsztat

Naast het Singer Café ligt het kleine maar knusse Warsztat. Niet alleen kan je hier terecht voor een uitgebreid ontbijt, ook voor een heerlijke frisse salade, pizza, pasta of risotto voor lunch of diner.

Warsztat

Starka

Voor een Pools diner in een sfeervolle ambiance ga je naar Starka. Op de kaart staan traditionele Poolse gerechten. De varken ontbreekt dan ook niet, maar ook de forel is erg lekker. Bestel als aperitiefje een huisgemaakte vodka. Je kan kiezen uit smaken als kersen, aardbei, kaneel of honing.

Poolse vodka in Starka

Mleczarna  

In een zijstraat van Plac Novy bevindt zich Mleczarna. Een sfeervol café waar de familiefoto’s aan de muur hangen. Aan de overkant van de straat heeft het café een tuin waar in de zomermaanden veel studenten samenkomen. De plek om na een dag slenteren door Krakau bij te komen en een Pools biertje te proeven.

Plac Novy

Op het midden van het plein is het rond lunchtijd en tegen de avond altijd erg druk. Studenten en locals staan hier in de rij bij één van de kiosken voor een pizza baguettes waar je slechts een paar zloty voor betaalt. Ideaal voor als je even snel iets wilt eten. Heb je zin in een meer uitgebreid diner, duik dan één van de zijstraatjes van Plac Novy in. Hier bevinden zich tientallen restaurants.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.