Vive Le Voyage

Kijken, ruiken, proeven en beleven in en rond Vechtdal Overijssel

Ben je gefascineerd door wat de natuur ons culinair brengt? Wil je weten wat we eten? De passievolle streekboeren en ondernemers in en rond het Vechtdal vertellen je er graag alles over. Hier worden prachtige producten geproduceerd met respect voor de omgeving en milieu. De liefde voor dier, natuur en landschap, kwaliteit en smaak staan voorop. Er is oog voor een eerlijke beloning van de producent, de medewerkers en een eerlijke prijs voor de consument. Wacht niet langer verwen je smaakpapillen en reis af naar Overijssel.

Bökkersmölle Maalderij – Bakkerij – Proeverij te Olst

Bastiaan Bökkers is de zesde generatie molenaars van de familie Bökkers. Hij is een bakker met een filosofie over eigen meel en puur natuur. Sinds 2015 zijn Bastiaan en zijn vrouw Marina de bevlogen trotse eigenaren van de molen. Binnen vind je een charmant winkeltje waar eigen producten worden verkocht. De voormalige zondagse kamer van opa en oma Bökkers is nu een gezellige lunchroom. Om je heen zie je prachtige attributen uit vroegere tijden. Mooi is de spreuk bij de schoorsteen: “met tanden, wind en steen word ik gestaag gedreven, Veracht mij echter niet ik onderhoud uw leven!” Op donderdag kun je hier vanaf 17.00 uur heerlijke spelt pizza’s eten. Geniet van woensdag t/m zondag van koffie, thee, wijn of bier, gebak, high tea, versbelegde broodjes of een goedgevulde broodplank.

Welkom bij Bökkers! Rijksstraatweg 45, Olst

Welkom bij Bökkers! Rijksstraatweg 45, Olst

Proef verrukkelijke aardbeien bij kwekerij Kalter te IJsselmuiden

Een bezoek aan de aardbeien kwekerij van Richard en Annet is een belevenis voor jong en oud. Bijzonder is dat de kwekerij sinds 2015 duurzaam wordt verwarmd met aardwarmte. Pluk je eigen aardbeien in de zelfpluktuin. Midden in de nacht zin in aardbeien? Op het erf staat een gekoeld aardbeienautomaat waar je terecht kunt. Beleef de kwekerij tijdens een leerzame rondleiding. Geniet van koffie met uiteraard een aardbeientaartje in de koffiecorner of op het buitenterras. In de smaakvolle boerderijwinkel vind je originele streekproducten en verrassende pakketten. Vergeet niet de knuffelvarkens te bezoeken.

Passie voor aardbeien, zorg dat je ze proeft!

Passie voor aardbeien, zorg dat je ze proeft!

Gastvrijheid aan de Vecht bij Dijkmonument Zwolle

Afgelopen zomer is net buiten Zwolle Dijkmonument Zwolle geopend aan de Overijsselse Vecht. Het nieuwe rietgedekte pand beschikt over vier Bed & Breakfastkamers en vergaderruimtes. Geniet op het terras van het prachtige uitzicht op de Vecht en uiterwaarden. Binnen vind je een gezellige bar met een uitnodigende loungeruimte. Wil je even weg uit de drukte, ervaar hier rust en ruimte in een idyllische omgeving. Maak gebruik van de vele mooie fiets-en wandelroutes in dit gebied of ga het water op met een kano.

Bezoek Dijkmonument Zwolle, een unieke aanwinst

Bezoek Dijkmonument Zwolle, een unieke aanwinst

Ontdek Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver te Dalmsholte

Heileuver, Koeien-Kaas & Kunst, kom dat ervaren! De veestapel bestaat uit Frisian – Holsteiners. De koeien grazen en luieren vanaf het voorjaar tot de herfst lekker buiten. Bijna alle melk die deze dames geven wordt op het bedrijf verwerkt tot boerenkaas. Vier in het voorjaar ‘het graskaasfeest’ mee. Meer weten over het maken van kazen? Reserveer een rondleiding inclusief proeverij. Koop de heerlijkste Heileuver kazen of fantastische streekproducten in de boerderijwinkel. Allen met veel zorg, kunde een liefde gemaakt. Geniet van kunst in het aangrenzende schilderijenhuis. Wil je echt iets bijzonders? VechtdalFood Catering verzorgd verrassende pop-up diners op bijzondere locaties in het Vechtdal waaronder deze locatie. De chef koks gebruiken lokale en regionale kwaliteitsproducten met een authentieke smaak.

Laat je meevoeren in de smakelijke wereld van Kaasboerderij en Schilderhuis Heileuver

Laat je meevoeren in de smakelijke wereld van Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver

Tip: Ben je op zoek naar bijzondere gastvrijheid aan de Vecht kies dan voor Hotel De Zon in Ommen.

Ellie ging naar Overijssel voor MarketingOost. Deze blog is volledig gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Wil je de culinaire kant van Zwolle ontdekken lees de blog 4 tips voor een verrukkelijk bezoek aan Hanzestad Zwolle Ben je geïnteresseerd in Food Events, bekijk Fotoreportage: Chefs (R) Evolution 2016

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

3 Comments

 1. Herben

  13 oktober 2016 at 14:43

  Olst en IJselmuiden liggen beiden niet in het Vechtdal !!

  • Herben

   13 oktober 2016 at 14:44

   Zwolle ook niet.

   • Ellie Dijkstra

    17 oktober 2016 at 16:24

    Bedankt voor je oplettendheid Herben. Het gaat in de blog niet alleen om het Vechtdal maar ook om de regio er omheen. De tekst is iets aangepast om verwarring te voorkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.