Vive Le Voyage

Koh Kut, onontdekt paradijs in Thailand

Koh Kut, ook wel Koh Kood genoemd, is een onontdekt eiland in Thailand. Witte stranden, puur natuur en een heldere zee, dat zijn de kenmerken van dit onontdekte eiland. Koh Kut is maar 23 km lang en 9 km breed. Het aantal eilanden in Thailand waar nog weinig toeristen komen wordt steeds kleiner. Er zijn gelukkig een groot aantal regels met betrekking tot de bouw en natuurbehoud op Koh Kut. De kans dat Koh Kut op korte termijn een overvolle toeristenbestemming zal worden zoals Koh Samui, Koh Phi Phi, Phuket of Hua Hin is dus bijzonder klein. Een paar dagen op dit eiland is geweldig!

KohKut

Wat is er te doen op Koh Kut?

De reden om Koh Kut te bezoeken zijn natuurlijk de stranden in combinatie met rust en natuur.  Er zijn veel kleine mooie stranden en veel hotels hebben een privéstrand. Een scooter huren op Koh Kut is de perfecte manier om het eiland te ontdekken. Het eiland is behoorlijk heuvelachtig en fietsen is daarom minder geschikt.  Je kunt de naast de verschillende stranden ook de prachtige watervallen gaan bekijken.

Koh Kood

Hoe kom ik er?

Koh Kut ligt op ongeveer 330 km ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok. Vanuit Bangkok moet je eerst naar het stadje Trat gaan. Dagelijks gaan er vluchten vanaf Bangkok naar Trat en na een uurtje vliegen ben je op de kleine luchthaven van Trat. Je kunt ook vanuit Bangkok met de bus naar Trat en dan ben je vijf tot zes uur onderweg. Vanaf Trat is een het ongeveer een half uur naar de haven Laem Sok. De boot nemen is de vervolgens  enige optie om op Koh Kut te komen. Deze tocht duurt een kleine twee uur. Je kunt ook de vanuit Bangkok naar Koh Chang gaan en vanaf daar de speedboot nemen en dan ben je in ongeveer een uur in Koh Kut.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.