Vive Le Voyage

5x toffe feesten voor Koningsdag 2017

Photo by Thomas Ricker / CC BY

Het is alweer bijna zover: de koning viert zijn verjaardag op donderdag 27 april. Dit jaar wordt koning Willem-Alexander zelfs 50 jaar en dat kunnen we niet ongestoord voorbij laten gaan. Nee, dit moet gevierd worden! Ik zet daarom een aantal leuke feesten voor Koningsdag 2017 voor je op een rijtje.

Kroon Festival in Rotterdam

Aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam vier je dit jaar Koningsdag. DJ’s van eigen bodem, zoals het Utrechtse duo Buurman & Buurman, zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en de handjes in de lucht. Dit jaar ga ik Kroon Festival uitproberen. Bij het zien van de aftermovie van vorig jaar krijg ik er al zin in.

€12,50 | Willemsplein Rotterdam | 13:00 uur tot 23:00 uur 

Het oranje stadscentrum van Utrecht

Voor de Utrechtse vrijmarkt wordt alles uit de kast gehaald. De straten kleuren oranje, de kleedjes worden steeds leger en de handen van het wandelend publiek steeds voller met van alles wat ze ‘op de kop getikt hebben’. Naast de vrijmarkt is er op elk plein een feest. Gratis en leuke Koningsdagfeesten vind je op het Domplein, Janskerkhof, Vredenburgplein, Neude, Stadhuisplein en mijn favoriet Oudkerkhof.

Ben jij dan nog niet uitgefeest? Bij Soia – Strand Oog In Al – in Utrecht kun je met de voeten in het zand proosten op de koning tot 22:00 uur.

Gratis | Stadscentrum Utrecht & Kanaalweg 199 (Soia) | Vrijmarkt: 26 april 18:00 uur tot donderdag 27 april 18:00 uur | Pleinen in het centrum: 12:00 uur tot 18:00 uur | Soia: 13:00 uur tot 22:00 uur

Feesten voor Koningsdag 2017 Vrijmarkt Utrecht

Photo by Jan Mulders / CC BY

Feest met de koning in Tilburg

De koninklijke familie bezoekt dit jaar Tilburg, dus pak je kans om Willem-Alexander te feliciteren met zijn 50ste verjaardag. En Maxima met haar man en Amalia, Alexia en Ariane natuurlijk met hun vader. Na het officiële gedeelte kun je gaan feesten op lekkere dansbare muziek in de Tuin van Oranje, ook wel de industriële binnentuin van RAW, Club Smederij en Theater de Boemel.

Gratis | Smederijtuin, Burgemeester Brokxlaan 8-76 | 14:00 uur tot 01:00 uur

Weg van de drukte bij Oranjebloesem in Amsterdam

“Erg leuk met goede DJ’s en een goed alternatief om de drukte van de stad te ontwijken. Dit jaar gaan we weer!” liet Vive Le Voyage blogger Ellie mij weten. Oranjebloesem bij Blijburg aan Zee in Amsterdam-Oost is het feestje tijdens Koningsdag als je de Amsterdamse dagjesmensen even achter je wilt laten. Met uitzicht over het IJmeer en een koud biertje in de hand geniet je van de muziek van unieke artiesten.

€34,00 | Blijburg aan Zee | 12:00 tot 20:00 uur 

Feesten voor Koningsdag 2017 Oranjebloesem

Koningsdag op het IJ in Amsterdam

Je kunt ervoor kiezen om met een tas met biertjes in de straten van de Jordaan te feesten, maar je kunt ook op een boot stappen en vijf uur lang over het IJ varen. De dresscode is oranje en rood-wit-blauwe-vlaggetjes zijn toegestaan. Jij viert met 600 anderen Koningsdag 2017 eens op een andere manier.

€29,00 | Pier 14 | 12:00 uur tot 17:00 uur | Dans jij dit jaar op de Kingsday Cruise?

Vaar je liever met een boot over de oranjegekleurde Prinsengracht in Amsterdam? Dat kan ook: twee uur lang met een groep gezellig feestgangers.

koningsdag volksfeest

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel manier om de verjaardag van de koning te vieren. Dus wat zijn jouw plannen voor Koningsdag 2017?

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

2 Comments

 1. Yvonne

  25 april 2017 at 21:38

  Leuke feestjes allemaal, maar dit jaar niet aan mij besteed. Ik breng Koningsdag door in ons eigen dorp. Lekker een beetje over de vrijmarkt slenteren en hopelijk van een voorjaarszonnetje genieten.

  • Demi Bokern

   28 april 2017 at 22:01

   Dat klinkt ook erg gezellig Yvonne! Het was koud, maar het zonnetje was er gelukkig:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *