Vive Le Voyage

Eén dagje Kristiansand en omgeving

Kristiansand is een stad in de regio Sorlandet, ook wel bekend als Zuid-Noorwegen. Deze regio staat bekend om haar levendige haventjes, wit houten huizen en de met eilanden omgeven kust. Wat kan je in één dag doen in deze mooie omgeving? Je zou kunnen gaan shoppen in Kristiansand, maar je kan er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen. Dat deed ik met een persoonlijke lokale gids! Samen met haar koos ik ervoor de plaatsen Skjernoy en Mandal te bezoeken. Beide plaatsen liggen 20 minuten van Kristiansand vandaan.

In Skjernoy staat het meest zuidelijke gelegen bewoonbare huis van Zuid-Noorwegen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de zee en de rotsachtige eilanden. Dankzij mijn persoonlijke gids had ik het geluk rondgeleid te worden in een traditioneel Noors huis. Dit huis zit al 150 jaar in de familie. Het land om het huis is zo groot dat je er gemakkelijk kan kamperen. Via mijn gids verneem ik dat dit als toerist mogelijk is voor één nacht. De Noorse overheid heeft dit bepaald. Kortom, hou je van rust, natuur en outdoor, dan is dit een ideale bestemming. Tip: Vergeet niet een windjas mee te nemen, want het waait hier ontzettend hard.

Mandal

Mandal is daarentegen een schattig vissersdorp en heeft in de zomer een levendig centrum. In Mandal heb je boven op de berg een uitzichtpunt waar je kunt genieten van een uitzicht over de hele stad, de havens en de zee. In het dorp vind je allerlei winkels en goede restaurants. In veel restaurants kan je de traditionele vissoep nemen. Tip: Geniet van de heerlijke vissoep in Restaurant Provianten, Store Elvegate 45A, Mandal. Dit gezellige restaurant ligt langs de rivier en is echt een bezoek waard.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.