Vive Le Voyage

La playa de Ibiza

Ibiza kent tientallen stranden en baaitjes met hippe beach clubs. De beste manier om de stranden te ontdekken is per auto. Op de scooter kan natuurlijk ook, alleen ben ik daar ben niet zo’n liefhebber van gezien de rijstijl van de Spanjaarden. Als je het zwembad van je hotel of villa zat bent, dan zijn  deze stranden en beach clubs zeker een bezoekje waard.

Tropicana Beach Club, Cala Jondal

Tropicana ligt in een mooie baai waar veel jachten voor anker liggen. Het is de perfecte plek voor een stranddag. De ligbedjes, het eten en drinken zijn goed geprijsd en de service is top. Waar zie je de obers rennen over het strand met volle dienbladen. Ga je in het weekend naar Tropicana reserveer dan een ligbed.

Tropicana 2

Amante Beach Club, in de buurt van Santa Eularia

In de prachtige afgelegen Sol D’en Serra baai ligt de Amante Beach Club. Je bent hier even weg van de drukte van het eiland. Voor circa € 15,- euro kan je een ligbed huren. Reserveren is een aanrader, want het aantal bedden is beperkt. Als je trek hebt gekregen kan je genieten van een Mediteraanse lunch of diner met een schitterend uitzicht over de baai.

Amante

Pura Vida Beach Club, Niu Blau (net boven Santa Eularia)

Niu Blau is een klein rustig zandstrand met de relaxte Pura Vida Beach Club.  De ligbedjes zijn goedkoop voor Ibiza begrippen en de vriendelijke bediening zorgt ervoor dat het jou aan niks zal ontbreken. In het restaurant kan je terecht voor lunch, diner of cocktail.

Playa

El Chiringuito, Es Cavalett

Een mooie beach club waar je een houten lounge bed met parasol kunt reserveren voor 2 á 3 personen.  Je hoeft het lounge bed niet te betalen, als je maar wel eten of drinken nuttigt bij El Chiringuito. In het sfeervolle restaurant kan je zowel terecht voor ontbijt, lunch of diner.

Blue Marlin, Cala Jondal

In dezelfde baai als Tropicana Beach Club ligt de Blue Marlin. Niet zozeer een aanrader voor een stranddag, of je moet €50,- willen betalen voor een strandbed, maar een must voor op de zondag als je zin hebt in een strandfeestje. Om te voorkomen dat je lang in de rij moet staan om binnen te komen kan je het beste een tafel reserveren voor de lunch (er kan tot 7 uur geluncht worden). Je bent dan gegarandeerd binnen en kunt gelijk genieten van de heerlijke keuken. Terwijl je op het eten wacht kan je de show aanschouwen van wanna be modellen, bodybuilders en Ajax spelers die graag gezien willen worden.

Andere mooie stranden zijn  Cala d’Hort, Cala Comte, Playa de Estanyol, Cala Carbo of Cala de Benirràs.

foto 3

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.