Vive Le Voyage

Laat je verrassen door veelzijdig Mechelen

Wil je er even tussenuit maar niet ver reizen dan is Mechelen je ideale bestemming. Het ligt lekker centraal in Vlaanderen tussen Antwerpen en Brussel in. Ontdek de compacte en bruisende historische binnenstad vol boeiende verhalen. Heb je graag groen om je heen? Mechelen wordt omringd door parken en rivieren. Beklim de Sint-Romboutstoren, bezoek stadsbrouwerij Het Anker, of maak een boottochtje over de Dijle. Lees hier dat Mechelen plezier biedt voor jong en oud.

Mechelen is een paradijs voor kinderen

Ga met kinderen naar het speelgoedmuseum. Verdwaal in één van de grootste speelgoedcollecties ter wereld. Houd het lekker speels en vraag de gezinstas bij de infobalie. Technopolis is een doe-centrum voor wetenschap en technologie met meer dan 350 interactieve opstellingen. Een ware ontdekkingstocht voor jong en oud. Bezoek Planckendael en bewonder het baby-olifantje Qiyo, ga naar de savanne voor het pasgeboren babygirafje en smelt weg bij de gekke kapriolen van drie welpjes. Informeer naar voerdertijden en de roofvogeldemonstratie.

Maak je kind blij met een bezoek aan deze speelgoedwinkel

Maak je kind blij met een bezoek aan deze speelgoedwinkel

Beklim de Sint-Romboutstoren

Tijd voor sportieve actie, het beklimmen van de 538 treden van de Mechelse reus met een hoogte van 97 meter. Ja, dat vergt flink wat inspanning maar gelukkig kun je onderweg pauzeren in de zes torenkamers met ieder hun eigen functie. Je leert er over meer dan 500 jaar Mechelse geschiedenis. Uniek, je vindt twee beiaarden in één toren. Aangekomen op de prachtige skywalk van de toren wordt je beloond met een schitterend uitzicht over de stad en ver daarbuiten. Zoek het Brusselse Atomium en de kathedraal van Antwerpen.

Tip: Geniet in de periode van 01 juni – 19 september van gratis zomerse Beiaard Concerten. Informeer je via UiT in Mechelen of Toerisme Mechelen.

Puf uit in een torenkamer van de Sint-Romboutstoren

Puf uit in een torenkamer van de Sint-Romboutstoren

Bezoek brouwerij Het Anker

Ontdek het Groot Begijnhof, een labyrint van kleine charmante straatjes. Een stadsoase waar je rust vindt en kunt genieten van de authentieke sfeer. Dorst gekregen? Sla de Krankenstraat in en loop door de poort van stadsbrouwerij Het Anker. Proef het Gouden Carolusbier wat al meerdere malen in de prijzen is gevallen. Vroeger was Keizer Karel fan van hun ‘Mechelsen Bruynen’. In de brasserie kun je genieten van een heerlijke maaltijd met natuurlijk bijpassende bieren. Aanrader is de gegidste rondleiding door de brouwerij. Het pand waarin de brouwerij is gevestigd behoord tot industrieel erfgoed. Door modernisatie van het brouwen kwam veel ruimte vrij om whisky te kunnen brouwen en vaten whisky te kunnen laten rijpen. De whiskystokerij is een perfect huwelijk tussen twee familietradities: stoken en brouwen. Wil je hier het liefst blijven? Geen probleem, ga onder de wol in het bijbehorende 3-sterren hotel binnen de muren van de brouwerij.

Doe de leerzame gegidste rondleiding bij Brouwerij het Anker

Doe de leerzame gegidste rondleiding bij brouwerij Het Anker

Verken Mechelen op en langs het water

Het leuke aan Mechelen is dat je de stad goed vanaf het water kunt verkennen. Het drijvende Dijlepad is hier speciaal voor aangelegd. Geniet van de authentieke sfeer van de stad en de charmante huizen aan de Dijle. Zin in romantiek? ‘s avonds verleid het Dijlepad je tot het maken een betoverende wandeling op het water en ben je omgeven door de fonkelende lichtjes van de stad. Maak overdag een ontspannen boottochtje op de Binnendijle.

Bewonder de gevels van Mechelen

Bewonder de gevels van Mechelen

Flaneer door de shopping-driehoek van Mechelen

Trendy designwinkels, hippe koffiebars en unieke boetiekjes, je kunt je hart ophalen in Mechelen. De Bruul, IJzerenleen en Onze-Lieve-vrouwestraat vormen een favoriete shopping-driehoek. Kijk ook eens omhoog de historische panden zijn rijk versierd. Heb je je slag geslagen pak dan een terrasje op de populaire Vismarkt. Geniet van de streekproducten en een heerlijk pintje terwijl het volk aan je voorbij trekt.

Ellie ging voor Toerisme Vlaanderen en Toerisme Mechelen naar Mechelen. Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Bekijk ook Fotoreportage: Mechelen, Bier in Vrouwenhanden Lees meer over Mechelen in de blog Mechelen – Bier in Vrouwenhanden

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.