Vive Le Voyage

Rondreizen door Ladakh, leer motor rijden!

Hierbij één hele goede rede om motor te leren rijden: ‘Rondreizen door Ladakh op de motor!’ Ik heb er tijdens mijn reis door India heel even aan geroken en droom nu over meer. Vandaag neem ik je mee naar zo’n 3300 meter, prachtige wegen en fenomenale uitzichten. Rijd je mee?

Hoogteziekte en motoren huren

India is veelzijdig, dat laat dit noordelijk gelegen Ladakh vandaag ook weer zien. Wanneer je besluit het vliegtuig vanuit Delhi naar Leh te nemen zul je het maanlandschap onder je weg zien trekken. Eenmaal geland kun je je wat draaierig voelen maar met genoeg rust en water is dat negen van de tien keer op te lossen. Ga op zoek naar een motor en maak een proefritje. Vanuit Leh zou je naar magnetic hill kunnen rijden.

Magnetic Hill

Hoge bergtoppen en kleurrijke vlaggetjes

Kijk om je heen en geniet van de hoge bergtoppen. De goed onderhouden wegen in leiden je naar prachtige plekjes. Wanneer je een tempel ziet besluit dan eens een kijkje te nemen. Vaak zijn deze tempels bedekt met gebedsvlaggetjes welke prachtige afsteken tegen de fel blauwe lucht. Wanneer de wierook je tegemoet komt is het tijd je schoenen uit te trekken, dit is een gebedsplaats. Steek ook een paar stokjes aan en wees stil. Je bent in Ladakh, amen!

Ladakh gebedsvlaggetjes Ladakh sunset

Afwisselende natuur en koude nachten

Besluit je na je proefrit een motor te huren, dat kan! Je kunt zelfs rondrijden en de motor afgeven in een zuiderlijk gelegen plaats. Denk hierbij aan Manali.

Bereid jezelf goed voor op de tocht die je gaat maken. Veel overnachtingsmogelijkheden zijn er niet. Wellicht is het verstandiger om met een groepje te reizen. Stop onderweg bij de meren, vlaktes met wilde paarden, kuddes dieren en eet in een van de nomaden tenten. Het kan hoog in de bergen vrij koud worden wanneer de zon ondergaat. Wees voorbereid!

Ladakh schapen

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.