Vive Le Voyage

9x landen met de meest vriendelijke bevolking

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

De natuur kan nog zo mooi zijn, de gebouw kunnen nog zo’n goed historisch verhaal hebben en het eten kan nog zo om te smullen zijn, maar als de inwoners je onvriendelijk behandelen zit er toch een rauw randje aan je vakantieherinnering. Wij gaan liever voor dat gouden randje, daarom delen wij negen landen met de meest vriendelijke bevolking. De lokale bevolking die je spontaan helpt als je de weg kwijt bent, je verwelkomt op het terras tijdens een zwoele zomerse avond en een lokale gids die met trots zijn land laat zien.

Hand in hand met de vriendelijke bevolking gaat het respect voor andere culturen. Lees je dus goed in, zodat jij je kleed en gedraagt met respect voor de cultuur van het land.

1. Iran

“If travel is most rewarding when it surprises, then Iran might be the most rewarding destination on earth.” En de oprechte vriendelijkheid van de goedlachse bevolking speelt hierbij een belangrijke rol. Om maar een paar voorbeelden te noemen:

  • Iraniërs dringen niet voor, ze laten je eerder voorgaan;
  • Alles in Iran is in het Farsi, dat begrijpen wij Nederlanders natuurlijk niet. Daar hebben de Iraniërs begrip voor en ze zullen je uitgebreid helpen;
  • Sterker nog, de Iraniërs geven graag hun telefoonnummer, zodat je ze kan bellen wanneer je hulp nodig hebt;
  • Iraniërs zijn echte zoetekauwen en delen hun delicatessen graag met je;
  • Maar nog wel het meest indrukwekkende van allemaal: de Iraniërs vragen je vaak wat je van Iran vindt en vervolgens verontschuldigen zij zich dat je een hoofddoek moet dragen (helemaal niet nodig natuurlijk).

In het blog van Marieke lees je alles over Iran als het land met de meest vriendelijke bevolking.

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

Marieke met Iraanse dames

2. Malawi

The Warm Heart Of Africa, dat is Malawi niet voor niets. Nergens word je met zoveel zang en dans verwelkomt als in Malawi. Een van de armste landen ter wereld kent een kleurrijke bevolking die intens blij is met een klein gebaar. Geef een knuffel en leer een woordje Chichewa! Om te beginnen met ‘zikomo kwambiri’, of te wel ‘dank je wel’.

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

3. IJsland

IJsland is ook wel een ‘one big happy family’, met net iets meer inwoners dan Utrecht. De vriendelijke bevolking is ‘down to earth’, hebben humor en zijn soms zelfs een beetje liefelijk kneuterig. Zo kreeg ik tijdens een rondleiding door een IJslands vissersdorpje een snack die de moeder van de gids die ochtend had bereid. De cultuur in IJsland vat ik samen in knus, puur en natuurrijk.

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

4. Nieuw-Zeeland

“Hi, nice to meet you I am Pete, Crazy Pete from Makarora” en Pete steekt de Kiwi barbecue al aan om een Nieuw-Zeelandse delicatessen voor je te bereiden. Of wat dacht je van Robin en Dianne die de gasten van hun bed & breakfast op zaterdagochtend liever voor een ontbijt meenemen naar de lokale markt, omdat dit zo’n leuke ervaring is. Nieuw-Zeelanders zijn trots op hun land en dat is vooral te merken aan de gastvrijheid en de ‘drang’ om hun mooie land te laten zien. En dat land is zo mooi! Dus tips en unieke ervaringen van de Kiwi’s zijn altijd welkom!

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

Crazy Pete in Nieuw-Zeeland

5. Myanmar

“Nog nooit heb ik zoveel monniken gezien, ontmoet, gesproken, gefotografeerd en er zelf mee op de foto geweest. Dit was zeer speciaal en gaf mij veel mooie momenten tijdens mijn reis. De monniken hier zijn erg toegankelijk, open en vriendelijk. Zelfs op de luchthaven had ik een spontane ontmoeting met een monnik. Vol positieve energie toonde hij interesse in mij en mijn cultuur. Ik complimenteerde hem over zijn Engelse taal. Vervolgens vertelde hij mij zijn levensverhaal, een bijzonder mooi moment,” schrijft Vive Le Voyage blogger Isabel in haar blog over monniken in Myanmar. Een verdere toelichting is niet nodig, toch!?

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

Isabel met de monnik in Myanmar

6. São Tomé

Anne-Floor ging voor haar opleiding het avontuur aan in São Tomé. Op de eerste dag kreeg zij auto pech en vanuit alle hoeken kwamen mensen aangerend om haar te helpen. En dat terwijl ze amper met elkaar konden communiceren. Anne-Floor kreeg dus al op dag een dat warme gevoel bij São Tomé en dat gevoel is niet meer weggegaan. “De bevolking van São Tomé zijn vriendelijke, behulpzame en blije mensen. Hun blijdschap werkt ontzettend aanstekelijk”, vertelt Anne-Floor. Dus, São Tomé verdient een plekje in de lijst met de landen met de meest vriendelijke bevolking!

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

Anne-Floor tijdens haar avontuur in São Tomé

7. Cambodja

Veel mensen worden tijdens een reis door Cambodja geraakt door de prachtige en vriendelijke Cambodjanen. Vive Le Voyage blogger Arinda woonde een tijd in Cambodja en spreekt uit ervaring: “Ontmoet de lokale bevolking, leer wat Khmer en probeer een gesprekje aan te gaan. De vriendelijke lach komt al snel tevoorschijn!”

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

8. Cuba

Bij Cuba denk je waarschijnlijk aan de kleurrijke plaatjes van huizen en oldtimers. Maar de Cubanen zijn zelf ook een kleurrijke bevolking. Daarnaast zijn ze ook heel muzikaal, dus loop door de straten van Cuba en wordt verrast door de Cubaanse muziek en swingende heupen. Natuurlijk wel met af en toe een pauzetje, want de Cubanen zijn vooral ook relaxt.

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

9. Mexico

Tranquilo, dat is het motto van vele Mexicanen. Er heerst een ontspannen sfeer in het land, waar de lokale bevolking op hun eigen tempo rondwandelt. Vrolijk, vriendelijk en ontspannen zijn de Mexicaanse chicos en chicas.

9 landen met de meest vriendelijke bevolking

Wat vind jij van de landen met de meest vriendelijke bevolking? Zijn we er misschien een vergeten? 

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.