Vive Le Voyage

Leuke dingen om te doen in Valencia

De stad Valencia is gelegen midden aan de kust van de Spaanse Middellandse Zee. En Valencia is geweldig! Valencia heeft lang in de schaduw gestaan van Barcelona, maar ik vind dat onterecht. Valencia heeft een breed zandstrand en het centrum is kleiner en overzichtelijker. Tussen de monumentale panden door wordt je door kleine straatjes met leuke winkeltjes, langs verborgen pleintjes en tapasrestaurantjes geloodst. De binnenstad is levendig en sfeervol en typisch Spaans.

De perfecte stad voor een city trip en lees hier wat de leuke dingen zijn om te doen in deze gave stad.

Plaza de la Virgin

Dit is het ware hart van Valencia. Hier bevinden zich twee van de belangrijkste gebouwen van Valencia: de kathedraal en de basiliek. Beiden zijn gewijd aan de Maagd Maria en zijn mooi van buiten en van binnen. Tevens zijn hier een aantal leuke restaurantjes op het plein waar je heerlijk tapas kunt eten. Als je rondloopt in de binnenstad van Valencia is dit het plein waar je iedere keer weer op uitkomt.

De stad van de Kunst en Wetenschappen

Dit is het grootste centrum voor cultuur en amusement in Europa. De architectuur van het complex is uniek en is het werk van twee internationaal erkende Spaanse architecten: Santiogo de Calatrava en Felix Candela. Het complex bestrijkt bijna 2 km en bestaat uit diverse gebouwen: Oceanografic (grootste aquarium van Europa), Paleis van de Kunsten (podiumkunsten, opera, theater en musicalvoorstellingen), Wetenschapsmuseum, El Hemisferic (filmprojectiezaal), L’Umbracle (tuin ingericht als uitzichtpunt). Dit complex is zowel overdag als ’s avonds leuk om te bezoeken.

Lonja de la Seda (Zijdebeurs)

Dit is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur. Dit gebouw staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Het werd in de 15e eeuw gebouwd als hoofdkantoor voor de zijdehandel. Voor 2 euro kun je hier naar binnen en het is prachtig om de architectuur te bekijken.

Strand

Valencia heeft een schoon en breed zandstrand en een super leuke boulevard. Je vind het strand aan het uiteinde van de stad, vlakbij de stad van de Kunst en Wetenschappen. Je kunt hier perfect op de fiets naar toe en heerlijk luieren of uitwaaien op het strand. Daarnaast zijn hier een aantal restaurants te vinden en mijn favoriete restaurant van de stad lig aan het uiteinde van het strand: La Mas Bonita. Ze hebben een terras met uitzicht op het strand en de uitgebreide kaart beidt voor ieder moment van de dag iets lekkers.

Albufera

Dit is het grootste Europese Natuurpark dat zo dicht bij een grote stad ligt. De totale oppervlakte is 21.000 hectare en het meer is 3.000 hectare. Er zijn hier diverse vogelsoorten en vissoorten. Je kunt er een mooi boottochtje maken in een traditionele vissersboot. Ongeveer 15 km van het centrum vind je dat geweldige park en je kunt er op de fiets naar toe of met de bus (lijn 25) voor €1,50.

Jardin del Turia

Dit park is 9km lang en loopt door de hele stad. Ooit liep hier de rivier de Turia en het is nu een multifunctioneel park geworden met diverse sportvelden, een dierentuin en speeltuinen. Het is een oase aan rust en overal zijn fietspaden waardoor je perfect het hele park kunt zien.

Ben je in Valencia geweest en heb je aanvullingen op dit artikel dan hoor ik het graag!

 

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

3 Comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  20 maart 2017 at 09:41

  Valencia ziet er zo mooi uit! Staat zeker op ons lijstje voor nog te maken citytrips! :D

  • Marieke Willems

   20 maart 2017 at 10:01

   Hoi Narelle, Valencia is zeker een aanrader. Een heerlijke Spaanse stad waar genoeg leuks te doen en te zien is. Groetjes Marieke

 2. takeusanywhere

  28 maart 2017 at 21:35

  Wij (takeusanywhere) waren er 2 weken geleden tijdens het las fallas festival. Superdruk, maar wat een belevenis! Waanzinnig mooie beelden (fallas) , vuurwerk, traditie, fanfares, vrouwen in mooie kleding, eten en drinken.

  En Valencia heeft een wijk (el carmen) met heel veel mooi streetart.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *