Vive Le Voyage

De leukste cafe’s van Wroclaw

Wroclaw kent vele restaurants en cafés. Op de Grote Markt is volop keuze, maar de leukste cafés zijn toch wel te vinden in de straatjes rond de universiteit waar een gezellige sfeer heerst in de cafés en op straat.

Monsieur Café
Heb  je zin een goed glas Franse wijn? Ga dan naar Monsieur Café.  Maar je kan hier ook terecht voor een heerlijke café au lait of green vitamin shot. Ze hebben ook een uitgebreide lunchkaart, dus als je even genoeg hebt van de zware Poolse korst, dan kan je hier terecht voor een panini sandwich, quich, muffin of croissant.
Adres: Więzienna 31 53-660

Cafetaria Chic
Dit café ligt op het Dom eiland naast de kerk.  Je kan hier klassieke Poolse gerechten eten of genieten van een ijsje.Zit je zomers op het terras dan is de kans groot dat je kleine meisjes in schattige witte jurkjes voorbij ziet komen of in jongentjes in een net te groot pak, op weg naar hun commune. Je moet niet verbaasd opkijken als je de ouders op het terras ziet zitten terwijl de kinderen in de kerk zitten.
Adres: Katedralna 6, 50-996

Kopje thee bij Cafetaria Chic

Tralala café
Voor het lekkerste ijs of kop koffie met een stuk taart terwijl je het gevoel hebt alsof je in een Amerikaanse diner hebt!
Adres: Więzienna 21, Galeria Italiana 50-118

Kontynuacja
Wil je één van de lokale Poolse biertjes proeven? Ga dan naar Kontynuacja. Ze hebben hier 16 verschillende Poolse bieren op de tap. Ben je toch meer van de Heineken, geen probleem dat hebben ze hier ook. Helaas ontbreekt de echte sfeer van een gezellig bier café, maar het bier smaakt er niet minder om.
Adres: ul. Ofiar Oświęcimskich 17

Pools bier

Sky bar
Ook Wroclaw heeft een Sky bar en wel in het Monopol hotel.  Geniet van een drankje in terras dat de sfeer heeft van een Japanse tuin met aan de ene kant een mooi uitzicht over de stad en de andere kant het indrukkende dak van een Gothische kerk.
Adres: Monopol hotel

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.