Vive Le Voyage

De leukste dingen om te doen in Seoul!

De bruisende stad Seoul biedt voor ieder wat wils. Als je een week in Seoul bent, kan je veel zien. Heb je maar een aantal dagen dan zal je keuzes moeten. Hieronder deel ik graag mijn hoogtepunten van mijn bezoek aan Seoul:

Een tempel bezoek

Zoals in elke Aziatische stad zijn er veel tempels te vinden. Hetgeen wat er absoluut uitsprong was het “temple life program” in de Bongeun-sa tempel. Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur kan je deelnemen aan dit programma. Eerst krijg je een uitgebreide rondleiding in de tempel. De gids vertelt het verhaal van Boeddha. Daarna ga je creatief bezig met het maken van een lotus bloem. Het leukst vond ik de meditatie met de monnik en de thee ceremonie. Zo kom je meer te leren over het leven als een monnik. Onze monnik was erg openhartig en je kon haar van alles vragen.

Tempel bezoek

Food tour

Een food tour is een absolute must in Korea. Wanneer je aankomt zie je zoveel verschillende restaurants, maar je hebt vaak geen idee wat je kan eten. Je ziet allerlei Koreaanse tekens en soms plaatjes, maar vaak ken je de producten niet. Met de food tour maak je kennis met typische Koreaanse gerechten waaronder de Koreaanse BBQ. Normaal gesproken eet ik geen varkensvlees, maar hiervoor heb ik een uitzondering gemaakt. Het was het beste stukje vlees van de varken en het was heerlijk! Uiteindelijk dip je het vlees in kruiden en stop je het samen met een champignon in een sla blad. Je hoort dit in een hap op te eten. Je maakt ook kennis met een traditioneel alcoholisch drankje dat bestaat uit cola, bier en wodka. Eerst wordt de cola ingeschonken, vervolgens gaat er een borrelglaasje met wodka in en wordt er bier over heen gegoten. Je hoort het in een keer te drinken en proeft aan het einde de zoete smaak van de cola. Je bezoekt in totaal vier verschillende restaurants. Als toetjes liefhebber keek ik uit naar de laatste stop: Korean Dessert restaurant. Hier kregen wij Bingsu; een soort schaafijs met red-beans poeder. Er was ook chocola variant en deze was goddelijk.

Tempel bezoek

Hongdae

Hongdae is een uitgaansgebied in Seoul. Hier vind je de Koreaanse hipsters, restaurants, food stalls, winkels. Veel activiteiten vinden buiten plaats in Hongdae. Het is een gezellig buurt om rond te lopen en de sfeer te proeven. Er is zoveel te doen. Helemaal op eetgebied vind je hier echt van alles. Van ijswinkels tot noodle bars. Het is opvallend dat de restaurants of food stalls zich vaak op een of twee producten specialiseren.

IMG_7231

Trick Eye Museum

In Hongdae zit het Trick Eye museum. Hier kan je allerlei foto’s laten maken waarbij je denkt dat je iets anders ziet. Je voelt je weer even kind. Het is een populair museum, ook onder Koreanen. Zin om te lachen, dan kan ik je dit museum zeker aanraden!

Trick Eye museum

 

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.