Vive Le Voyage

De leukste plekjes aan de oostkust van Mexico

Mexico

Mexico is te kenmerken aan haar adembenemende diverse natuur, fascinerende diersoorten, bijzondere cultuur en de uitzonderlijk vriendelijke bevolking. Het land waar alle ingrediënten bijeenkomen voor een unieke reis! Een jaar geleden reisde ik de oostkust van Mexico af om op zoek te gaan naar deze ingrediënten.

Isla Holbox

Dit kleine eiland is een paradijs op aarde. Isla Holbox is gelegen in het uiterste puntje aan de oostkust van Mexico. Vanaf het platteland vaar je er in 20 minuten heen met een oude, krakende boot. Eenmaal aangekomen op het eiland staan de golfkarren klaar om je te vervoeren naar je verblijf. Echter, lopend kun je gemakkelijk van noord naar zuid wandelen. In de hoofdstraat van het eiland vind je gezellige restaurants en bars.

isla holbox

Het unieke aan dit eiland is dat het volledig autovrij is! Dit betekent dat alles met een golfkar, lopend of fietsend gedaan wordt. Het strand is ongelofelijk mooi en bijzonder: een parelwit zandstrand van een aantal kilometers met enkele palmbomen en het zeewater is helder met een lichtblauwe/groene kleur. Veel activiteiten zijn er niet op dit eiland. Een duik nemen in de zee, genieten van heerlijk eten en in de avond de zonsondergang kijken op het strand, geeft je hier genoeg voldoening. Je kunt enkele excursies doen, zoals zwemmen met walvishaaien. De walvishaai is de grootste vissoort ter wereld en komt ieder jaar van April t/m September naar Mexico. Snorkelen met deze gigantische beesten is mogelijk en een bijzondere, onvergetelijke beleving!

isla mujeres

Isla Mujeres

Een iets bekender eiland aan de oostkust van Mexico is Isla Mujeres. Dit eiland is gemakkelijk te bereiken en heeft naast mooie stranden ook diverse activiteiten ter beschikking, zoals snorkelen in de prachtige onderwater wereld. In de winkelstraat zijn souvenirswinkels, restaurants en bars in overvloed. Een erg gezellig eiland waar de Mexicanen geregeld hun muzikaliteit laten horen. Op het strand kun je genieten in een hangmat of je huurt een golfkar om het eiland mee rond te rijden.

Chichen Itza

Chichen Itza is één van de belangrijkste steden uit de tijd van de Maya’s.  Deze wereldberoemde stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt dagelijks hordes bezoekers. Het meest bekende bouwwerk van Chichen Itza is de piramide van Kukulcán en staat in het midden van de stad. Deze tempel is wereldbekend om een verschijnsel dat twee keer per jaar plaatsvindt. Tijdens het lentepunt en herfstpunt vallen de schaduwen namelijk zo langs de trappen, dat het op een kruipende slang lijkt. Dit is een verwijzing naar Kukulcán, de God van de Maya’s, wiens naam gevederde slang betekent.

Chichen Itza & Valladolid

Dichtbij Chichen Itza ligt de oude renaissancistische stad Valladolid, bestaande uit paleizen, kathedralen en kerken.

Bacalar

Dit kleine dorp is een rustgevende plaats en staat ook wel bekend om haar kleurrijke lagoon. Het water bevat namelijk 7 verschillende kleuren en is overal kraakhelder. De ontspannen sfeer is terug te zien in het centrum, waar de lokale bevolking op eigen tempo rondwandelt. Ook hangen overal hangmatten aan de rand van de lagoon om heerlijk weg te dromen. Je vindt hier ook een bekende cenote, bekend als een zinkgat in de aardkorst, die vroeger door een ondergrondse stromende rivier is opgevuld met water. Het water in de meeste cenotes hebben een azuurblauwe, turqouise kleur. Als toerist zijnde is een duik in een cenote heerlijk verfrissend!

Bacalar

Wanneer je de oostkust bent afgereisd is het de moeite waard om landinwaarts je reis te vervolgen.

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.