Vive Le Voyage

Liefs uit Amsterdam: lekker eten in Westerpark

Wonen in Amsterdam is echt heel fijn, het is een bruisende stad met veel diversiteit, gezelligheid maar ook wel heel veel toeristen. Om die een beetje te ontwijken, zou ik een buurt iets buiten de grachtengordel opzoeken zoals Westerpark. In en rond het Westerpark is er veel te doen, je kan een keertje naar een hip evenement (Rollende Keukens, Fashion Week, Sunday Market) of een dagje wandelen door het park, maar je kan er ook heel lekker eten. Hier een paar tips:

Mossel & Gin

mossel&gin

Toch wel één de hipste van de restaurants in Westerpark met lekkere visgerechten op het menu, zoals mosselen maar ook kreeft en oesters, en een super fijne Ginkaart. Heerlijk om op een zonnige avond op het terras te zitten. Reserveer wel tijdig, het is populair.

Bella Storia

20160403_183024

Super kleine Italiaan gelegen in een zijstraatje van het Westerpark. Heeft de beste pizza’s in Amsterdam maar ook een kreeftenpasta om van te smullen. Je kan ook eten afhalen in het winkeltje ernaast en meenemen naar het park. Heerlijk voor de zomeravond.

Fijne terrasjes

westergasterras rainarai

Voor een fijn terrasje zijn er 3 goede opties in het westerpark: Rainarai heeft een heerlijk terras waar je op kussens kan genieten van lekker Algerijns eten. Let wel, aan het eind van de dag is er geen zon. Wil je wel borrelen in de zon, ga dan naar het Westergasterras of naar de Pacific Parc. Het Westergasterras heeft een terras aan het water, goed voor een leuke borrel, maar het eten is hier niet zo goed als bij Rainarai. De Pacific Parc is een favoriet met een groot terras en een goede menukaart; let wel, het is hier altijd druk.

Bakkerswinkel

bakkerswinkel

De fijnste lunchspot in Westerpark, bekend vanwege het lekkere brood en de thee met scones en taartjes. Ik ga er stiekem ’s ochtends al heen voor het Fabrieksontbijt met als toetje de amandeltaart. Wat een feest.

Trek in een ijsje?

ijscuijpje doardi

In het Westerpark kan je de keten IJscuypje vinden, altijd goed, maar als je even het park uitloopt naar Doardi kan je een echt Italiaans ijsje scoren, en geloof me, die is nog lekkerder.

Net nieuw:

En naast Doardi kan je nu het viscafé de Gouden Hoek vinden met bijvoorbeeld Fish&Chips op verschillende manieren gemaakt. Probeer de Tempura Fish&Chips, die is echt geweldig.

Eet smakelijk!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.